7. kolo
05.10.2014 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Porto - SC Braga 2:1

Zábavné utkání plné šancí nakonec opanoval domácí favorit z Porta; rozhodla o tom vítězná trefa Quintera z druhé půle. Braga však byla zejména v prvním dějství na Dragau vyrovnaným soupeřem a svěřenci Julena Lopeteguie se na tři body hodně nadřeli..

Právě hosté měli první velkou šanci zápasu, o kterou se postaral Rafa Silva; konkrétně jeho přízemní rána k tyči, s níž si pohotovým zákrokem musel poradit gólman Fabiano. To byl pro Porto budíček, domácí začali útočit a výsledkem byla série rohů, na jejímž konci slavil Martins Indi premiérovou branku utkání - Maicon ve 25. minutě sklepl míč na zadní tyč, kde nizozemskému stoperovi stačilo už jen nastavit nohu.

Reakce Bragy byla takřka okamžitá, Pardo však po rychlém brejku pálil zblízka mimo Fabianovy tyče. Hosté však přece jen byli za svůj odvážný nástup oceněni, i když jim k tomu dost pomohla laxnost portské obrany; Zé Luis ukradl míč na hranici vápna a tváří v tvář domácímu gólmanovi zamířil přesně. Hrdina předchozích okamžiků Martins Indi ještě "pojistil" branku nešťastnou tečí.

Atraktivní první půle pokračovala šancí Brahimiho, který pálil do boční sítě; Tellův průnik z pravého křídla potom vyústil v nahrávku Danilovi, který se příliš nerozpakoval a pořádnou ránou orazítkoval břevno za brankářem Matheusem. Neuspěl ani Jackson Martínez, přestože Matheus v poslední zajímavé situaci první půle vyrazil míč přímo na jeho kopačky; tentokrát přispěchal s obranným zákrokem Aderlán.

Druhá půle měla o něco pomalejší rozjezd a první pořádnou akci viděli diváci až po hodině hry. Ta však vyústila ve vítěznou branku - Brahimi rozjel akci po levém křídle a přesným pasem našel Quintera, s jehož křížnou ránou po zemi si brankář nedokázal poradit. Také tentokrát mohla Braga rychle srovnat, Aderlánův přímý kop však skvěle zlikvidoval Fabiano a s dorážkou následně neuspěl Pardo.

Dění na hřišti se po této akci hodně zpomalilo; Porto hlídalo těsný náskok a na další gólovku čekali fanoušci až do nastaveného času. Pro domácí to byl hodně infarktový moment - Éderova hlavička mohla mít gólové parametry, mířila však pouze do míst, kde stál připravený Fabiano. Z následného protiútoku mohl definitivně rozhodnout Danilo, Matheus se však ještě naposledy vyznamenal dobrým zákrokem.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele