11. kolo
30.11.2014 21:15 CET
5 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Porto - Rio Ave FC 5:0

Favorizované Porto v duelu s Rio Ave v podstatě kopírovalo sobotní představení Sportingu: v první půli outsidera zasypala několika zajímavými střeleckými pokusy, avšak veškerou gólovou nadílku si schovalo až na druhý poločas. Jediný větší rozdíl spočívá v tom, že v případě Dragões nešlo "pouze" o tři góly, nýbrž rovnou o pět...

Porto mohlo bez nejmenšího přehánění vést již po pár sekundách - a to asi třikrát. Ve druhé minutě Cássio vyrážel Danilovu střelu po dravém průniku, aby hned vzápětí senzačně vychytal Martíneze, jenž si zřejmě mohl počínat lépe po fantastické individuální akci levého křídelníka Tella.

Zatímco Yacine Brahimi v tomto utkání vykazoval nevídané známky únavy a s ní spojené neefektivity, jeho kolega od pravé postranní čáry - zadák Danilo - řádil jako z řetězu utržený. Závěrem úvodní desetiminutovky napřáhl k zajímavému projektilu z přímého kopu, aby se za pár chvil nadechl k dalšímu parádnímu sólu a ještě jedné nebezpečné ráně směřující těsně vedle vzdálenější tyčky.

Závěrečné slovo mohl mít v úvodní části dvakrát Jackson Martínez, ten však nejprve vlastní hlavičku nasměroval příliš vysoko, a pak se proti němu soupeř vytasil s heroickým blokem. Ještě ve 44. minutě se pak poprvé a vlastně naposled přihlásil o slovo Brahimi skrze standardní situaci, a svou ojedinělou příležitost měl s poločasovým hvizdem také hostující celek - Ukra ale přetažený centr z voleje netrefil ideálně.

Ihned po obrátce už to přišlo. Cristián Tello zase jednou zakvedlal nohama a z levé strany se prosadil precizní křižnou ranou: 47. minuta, 1:0 - ledy prolomeny. Krátce nato sice na opačném konci hrací plochy pokoušel štěstí Wakaso, jinak už ale Rio Ave favoritovi příliš neodporovalo.

V 73. minutě ještě Cássio sice zvládl bravurně vyrazit přízemní projektil nezastavitelného Danila a z následných standardek nepřipustil gólovou radost celému trojlístku zakončujících hráčů v růžovém; jen pár chvil nato se ovšem s prvotřídním finišem slabší levačkou vytasil Jackson Martínez a Cássio již byl bezradný - 2:0.

V dalších šancích už draci neváhali - jenom skórovali. Třetí branku tedy v 89. minutě vsítil Alex Sandro - ani nevěděl jak - a v samotném nastavení zápasu se k němu přidali ještě Óliver Torres a muž utkání Danilo. Prvně jmenovaný uspěl sám před Cássiem, jeho kolega potom levačkou nekompromisně zakončil svůj další výlet do nezkonsolidované obrany outsidera.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Hiko

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele