34. kolo
22.05.2015 21:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Porto - FC Penafiel 2:0

Porto přehrálo poslední Penafiel zhruba tak hladce, jak by se od takového souboje dalo očekávat; konečná výhra 2:0 sice nevypadá nikterak bombasticky, ani na chvíli však reálně nehrozilo, že by Draci mohli nějaké body ztratit. Penafiel sice pozorně bránil a dlouho, hodně dlouho držel čisté konto, nakonec však jeho gólman Alireza Haghighi konečně povolil.

Byli to Aboubakar a Danilo, kdo v posledních deseti minutách zlomil odpor nováčkovy defenzivy a íránského reprezentačního brankáře; do té doby sledovali diváci v ochozech Dragaa festival zahozených domácích šanci. Danilo jej zahájil už po několika vteřinách nebezpečnou ránou z úhlu, v páté minutě pak přesným centrem hledal ve vápně Jacksona. Elitní střelec však netrefil.

Jacksonova nemohoucnost v zakončení byla vůbec hlavním tématem dnešního souboje. V 17. minutě mohl otevírat skóre po skvělé individuální akci a elegantním pasu Ricarda Quaresmy, brána mu však opět byla příliš malá. Alespoň že v poslední šanci úvodního dějství neselhal on, ale jeho kolega Yacine Brahimi; Haghighi se musel hodně divit, jak je možné, že tolik míčů létá těsně kolem jeho tyčí. Brahimimu přitom stačilo doklepávat zblízka do prázdné.

Tuto akci připravil Danilo, který byl dnes opravdu hodně vidět - společně s Quaresmou a smolařem Jacksonem. Druzí dva jmenovaní připravili fanouškům první vzrušení druhé půle, když portugalský reprezentant vypálil a zblokovaný míč se pokoušel akrobaticky uklidit do sítě jeho kolumbijský kolega. Nůžky to byly opravdu pěkné, Haghighi však ani tentokrát zasahovat nemusel.

Když v 81. minutě poprvé minul i Aboubakar, začínalo to být už trapné; myšlenka na ztrátu bodů s nováčkem, který do té doby nepředvedl vůbec nic, domácí vrcholně frustrovala. Naštěstí pro ně však chybělo do úvodní branky už jen pár desítek vteřin. O asistenci se postaral Evandro, který na hraně ofsajdu našel Aboubakara a kamerunskému střelci stačilo míč tečovat do sítě.

Paradoxně první a jedinou šanci za celý zápas si Penafiel připsal až v nastaveném čase - i když za to může děkovat prokřehlému brankáři Héltonovi, který po 90 minutách volna neudržel triviální centr a nebýt pomoci Reyese, dal by si prakticky vlastní gól. Místo toho se však ještě jednou zablýsklo na druhé straně; Danilo se nakonec s Dragaem rozloučil stylově, tedy brankou na bližší tyči ve druhé minutě nastavení. Jackson ještě poté rituálně spálil svoji poslední gólovku - a pak už sudí odpískali konec.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele