25. kolo
15.03.2015 20:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Porto - FC Arouca 1:0

Porto si hodně zkomplikovalo situaci, když muselo doma s Aroukou hrát téměř 80 minut o deseti, nakonec však svěřenci Julena Lopeteguie tuto zkoušku zvládli a po trefě Vincenta Aboubakara vítězí 1:0. Nadále tak mohou živit šance na mistrovský titul..

Draky zbytečně oslabil gólman Fabiano, který už ve 12. minutě po neuváženém výběhu musel tahat za záchrannou brzdu a byl posléze vyloučen; i přesto však domácí první poločas kontrolovali a po hlavičce Aboubakara (32') šli zaslouženě do vedení. Kamerunský útočník tak potvrdil, že může být platnou náhradou za zraněného kapitána a elitního střelce Jackona Martíneze. Hosté měli největší (a vlastně jedinou opravdovou) šanci ve druhé půli, která byla z jejich strany lepší, na body to ale nakonec nestačilo.

Po závěrečném hvizdu měli hráči Porta na svém kontě 61% držení míče, a že jsou kvalitnějším týmem ukazovali už od začátku. Úvodní dominance málem vyústila ve vedoucí gól v 10. minutě, Herrera ale po Aboubakarově pasu nedokázal propasírovat míč přes bránícího hráče. Jen o pár desítek vteřin později pak přišlo první drama - Fabiano vyběhl mimo vápno a chtěl odkopnout míč před nabíhajícím Simaem, ten se jej však zmocnil dříve, a domácí gólman tak musel faulovat. Jinak než červenou kartou to ani skončit nemohlo.

Mezi tyčemi se tak objevil veterán Helton, více práce však měl i nadále jeho protějšek Goicoechea, který ve 23. minutě zasahoval proti Óliveru Torresovi. Španělský záložník se k míči dostal poté, co Aboubakar ve střelecké pozici nedosáhl na Brahimiho pas. O devět minut později však už uruguayský gólman kapituloval - Quaresma narýsoval nádherný centr na zadní tyč, kde už číhal přesně hlavičkující Aboubakar.

Také po změně stran začalo oslabené Porto agilněji a Quaresma v 55. minutě po skvělé individuální akci nechal vyniknout Goicoecheu, rozdílný počet hráčů na hřišti však pozvolna začínal být cítit. Po hodině hry zahodila Arouca skvělou šanci na vyrovnání - přes Oliveiru se míč dostal ke Clarovi, který pálil do vinglu, Helton se ale vytáhl a střelu vyrazil. Hosté působili agilnějším dojmem než v první půli, portská obrana však fungovala dobře. Když pak v samém závěru ještě minul Yacine Brahimi, porazili Draci v přesilovce hrajícího soupeře 1:0.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-0 Tello

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele