27. kolo
06.04.2015 21:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Porto - Estoril Praia 5:0

V exhibičním tempu zvládlo Porto svoji pondělní dohrávku proti Estorilu a po suverénní výhře 5:0 nadále tlačí na vedoucí Benfiku. Domácí byli na vlastním stadionu jednoznačně lepším týmem; dvěma góly se blýskl reprezentant Ricardo Quaresma, na střelecké listině ho doplnili Óliver Torres, Vincent Aboubakar a Danilo.

Yacine Brahimi se neprosadil, rozhodně to však nebylo proto, že by se o to nesnažil: alžírského forvarda bylo od úvodních minut plné hřiště a záhy si také připsal první velkou šanci, když v samostatném nájezdu nechal pouze vyniknout gólmana Vagnera. Neuspěl ani v následující situaci, kdy z úhlu napálil pouze boční síť, a jen několik desítek vteřin nato jeho tečovaná rána po Aboubakarově centru přeletěla břevno.

Zodpovědnost tak za sebe museli vzít jiní, konkrétně Torres, který v 33. minutě otevřel skóre - po Danilově parádním centru z pravé lajny hlavičkoval za záda bezmocného Vagnera. Danilo byl vůbec při chuti a jeho pasy představovaly pro hostující obranu permanentní nebezpečí: o čtyři minuty později vybídl ke skórování Aboubakara, který následnou tutovku nepochopitelně zahodil. V nastavení první půle však už tatáž spolupráce zafungovala a kamerunský forvard zvýšil na 2:0.

Druhou půli zahájil slibnou střelou opět Brahimi, který následně v 51. minutě spadl ve vápně a sudí odpískali pokutový kop. Specialista Quaresma si s jeho exekucí nedělal velkou hlavu - 3:0. Teprve za tohoto stavu se hosté poprvé osmělili a začali se vydávat i dopředu, Draci však stále neřekli poslední slovo. Dvacet minut před koncem si muž zápasu Danilo narazil s Aboubakarem, naběhl do vápna a u levé tyče uklidil míč do sítě počtvrté.

Zápas se dohrával v pohodovém tempu, zvláště poté, co Quaresma aktivním pressingem soupeřovy rozehrávky vybojoval míč a po efektní individuální akci zvýšil už na 5:0. Alespoň zkorigovat výsledek mohl hostující Léo Bonatini, uspěchal však zakončení a nakonec portskou bránu ani pořádně neohrozil. Obrana Estorilu ještě srazila nebezpečnou Hernaniho střelu na roh, a v závěrečných několika minutách už nebylo za čím se hnát.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele