16. kolo
10.01.2015 21:15 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Porto - CF Os Belenenses 3:0

Branky Jacksona Martíneze, Ólivera Torrese a střídajícího Evandra vydláždily Portu cestu k pohodlnému (a očekávanému) vítězství 3:0 nad Belenenses. Hosté sice letos navzdory prognózám hrají velice dobře a dokonce útočí na pohárové příčky, Porto je však kvalitativně přece jen někde jinde. Svěřenci Julena Lopeteguie si tak pojistili druhé místo v tabulce..

Čtyřicet tisíc diváků v ochozech Dragaa mělo o zábavu postaráno hned od začátku. Už po osmi minutách hry mohl otevřít skóre Casemiro, který zpoza vápna pálil těsně nad branku. Domácí však byli za aktivní úvodní desetiminutovku nakonec po zásluze odměněni: Herrerův pas našel na malém vápně volného Martineze, který mezi dvěma obránci poslal míč hlavou do sítě.

Kolumbijský forvard mohl ještě do poločasu zvyšovat na 2:0, když jej na zadní tyči skvělým pasem z levého rohu vápna našel Quaresma; jeho akrobatické zakončení se však mezi tři tyče nevešlo. Druhé branky se tak domácí fanoušci dočkali až těsně po změně stran, když Oliver Torres převzal na hranici šestnáctky míč, potáhl si jej do středu a přízemní ránou k levé tyči nedal brankáři šanci.

S dvoubrankovým vedením v kapse Porto trochu polevilo; v ten okamžik bylo už prakticky jasné, že zaražení hosté sílu k obratu nenajdou. Pouze v 69. minutě ztroskotal Tello na vynikajícím zákroku hostujícího gólmana, jinak to ale vypadalo, že už další gól nepadne. Teprve po uplynutí základních 90 minut přišlo ještě lehké finální drama.

Vše zahájila skvělá šance Tella, který se však ocitl v ofsajdu; krátce na to, už v nastaveném čase, dostali hosté šanci snížit. Camará mohl zakončovat zblízka do úplně prázdné brány, na poslední chvíli mu však skočil pod nohy bránící hráč a střelu zablokoval. Hned z následného útoku pak Evandro zpoza vápna parádní ránou uklidil míč k tyči; bylo tak definitivně rozhodnuto.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele