8. kolo
25.10.2014 21:15 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

FC Arouca - FC Porto 0:5

Žádnou velkou hlavu si nedělalo favorizované Porto z Arouky a nasázelo jí na vlastním hřišti rovnou pět branek. Svůj střelecký účet si dál vylepšuje zprvu spící Jackson Martínez, jenž se dnes trefil hned dvakrát, a svou premiérovou ligovou trefu v novém dresu oslavil Kamerunec Aboubacar...

V porovnání s tím, jak se tváří v tvář Portu běžně chová soupeř jejího kalibru, vstoupila Arouca do tohoto duelu celkem směle. Hrozit se jí dařilo především ze standardek - ať už hned zkraje po rohu, nebo později skrze dalekonosný přímý kop z 15. minuty. Zato Porto se nějakou dobu ne a ne prosadit.

Teprve ve 25. minutě to konečně protrhl kolumbijský záložník Quintero, když svou stoupající ránu z větší vzdálenosti fantasticky odrazil od břevna za brankářova záda. A pak už to šlo jako po másle. Za pouhých pár sekund se po levé straně jako lasička protáhl Brahimi a na zlatém podnose připravil Jacksonu Martínezovi již šestou ligovou branku v sezoně. Kolumbijci stačilo jen doklepnout míč do sítě prakticky z brankové čáry.

V tu chvíli už bylo de facto hotovo, a tak si Dragões do poločasu mohli dovolit nedotáhnout ještě pár slibných akcí. Tak jako tak šli ostatně do kabin za stavu 3:0, neboť ve 39. minutě Tello od rohového praporku posadil míč na hlavu Casemira a jeho prudký projektil se rovněž - jako ten Quinterův - odrazil do sítě od horní tyče domácí klece.

Ke konci poločasu si také Arouca připravila dvě solidní palebné pozice, jinak ale byla čím dál neškodnější. Také po přestávce přitom Portu nějakou chvíli zabralo, než se opět dostalo do toho správného tempa a začalo si tvořit nějaké ty šance.

Hned tu první přitom přesně po hodině hry nemilosrdný Jackson Martínez přetavil již ve čtvrtý gól střetnutí. A také tehdy to měl velmi jednoduché: před prázdnou bránu mu tentokrát z té druhé, pravé strany nachystal balon rychlík Tello.

Další příležitost drakům přinesla v 71. minutě standardka střídajícího Quaresmy, na něhož brzy navázal Quintero technickou střelou do břevna. To se tak včera třáslo rovnou třikrát; proti další zajímavé ráně Herrery již zasahoval Goicoechea.

Definitivní tečku za jednostranným utkáním potom přinesla 87. minuta a elegantní spolupráce dvou žolíků Quaresmy s Aboubacarem. Kamerunský forvard nejprve z první sklepl vysoký balon Quaresmovi do běhu, ten mu ho po pár krocích vrátil a Aboubacar již hravě prostřelil bezmocného uruguayského strážce aroucké svatyně.

Letní posila, která měla doteď na kontě všehovšudy jednu minutu ligové kopané, si tak konečně připsala první ligovou trefu v novém působišti.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele