10. kolo
09.11.2014 21:15 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Estoril Praia - FC Porto 2:2

Porto nezvládlo těžký zápas na půdě Estorilu a po remíze 2:2 si připsalo další ztrátu v boji o titul. Za bod přitom mohou být svěřenci Julena Lopeteguie ještě rádi, vyrovnávali totiž až ve čtvrté minutě nastavení..

Estoril neponechal nic náhodě, na zápas se skvěle připravil a v úvodu byl také na hřišti jasně lepším týmem; vstřelit vedoucí trefu se mu však nepodařilo. Podle otřepaného pravidla "nedáš - dostaneš" naopak skórovalo Porto, ve 20. minutě se prosadil Brahimi. O zasloužené vyrovnání se o sedm minut později postaral Kuca. Následující téměř hodina zápasu proběhla bez většího vzrušení, až v samém závěru padly další dvě branky - nejprve na 2:1 upravil Tózé z penalty, poté ve čtvrté minutě nastavení zhatil domácí naděje Oliver Torres.

Pro Estoril byla úvodní trefa hodně nespravedlivým vývojem; jejich aktivní týmovou snahu totiž vymazala jediná individuální akce. Yacine Brahimi ji provedl skvěle, když si potáhl míč od brankové čáry do vápna, prosmýkl se přitom mezi dvěma obránci a vypálil k bližší tyči. Brankář Pawel Kieszek stál ve správných místech, zradila jej však lehká teč jednoho z bránících hráčů.

Do kabin se však šlo za vyrovnaného stavu - ve 27. minutě se totiž domácím konečně povedlo zužitkovat sympatický herní projev. Z hloubi pole přišel pas na Rafaela, který z levého křídla vrátil míč doprostřed vápna, kde si počíhal Kuca a přesnou střelou vyrovnal na 1:1. Tohle si portská obrana za rámeček zrovna nedá.

Ve druhém poločase se Lopetegui pokusil oživil uvadlou hru favorita dvojitým střídáním, když stáhl Casemira s Adrianem a poslal na hřiště čerstvé Quintera a Aboubakara, místo toho však Dragoes inkasovali druhou branku - unikající Tozé při snaze dorážet vyraženou Sebovu střelu přepadl přes natažené ruce gólmana Fabiana, což sudí Artur Soares Dias posoudil jako penaltový zákrok. Míč si na bílý puntík postavil sám postižený a přestože Fabiano vystihl směr střely, na ránu do šibenice neměl nárok.

Teprve když už se zdálo, že domácí vydrží až do konce a vybojují senzační vítězství, přišel finální úder. Běžela už čtvrtá minuta nastavení, když z hloubi pole přilétl centr na Jacksona, ten jej hlavou prodloužil za sebe do míst, kde číhal Torres, a španělský žolík se dokázal prosadit i přesto, že jej bránili hned dva borci ve žlutomodrém. Porto mohlo dokonce urvat všechny body, to by však Jacksona v definitivně poslední šanci nesměl vychytat Kieszek.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Hiko

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele