17. kolo
18.01.2015 19:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

CS Marítimo - SL Benfica 0:4

Benfica si s konkurencí domácího Marítima nic nedělala a na Madeiře zvítězila jasně 4:0. Ostrovní celek tak nepotvrdil letošní domácí sílu, naopak obhájce titulu z hlavního města dokázal, že je poslední měsíc ve fenomenální formě..

V kalendářím roce 2015 ještě Benfica nedostala gól, zato si drží průměr tří a půl vstřelených branek na zápas. Dnes byl hlavním strůjcem pohodové výhry autor dvou gólů Eduardo Salvio, jehož doplnili Ola John a Lima. Orli tak opět navýšili svůj náskok v čele tabulky na šest bodů.

Už od začátku bylo patrné, kdo je na hřišti pánem; na první vyloženou šanci si však fanoušci museli chvíli počkat. Favoritovy vyhlídky trochu opadly poté, co musel už po čtvrthodině hry střídat zraněný Gaitán, hosty však jako by to spíše nakoplo - pár vteřin poté vyslal první varování povedeným přímým kopem Jonás, a krátce nato už se měnilo skóre. Eliseu našel dlouhým pasem ve vápně dobře postaveného Salvia, který skvěle zpracoval a suverénně poslal šampiona do vedení.

Domácí kouč vyslal na hřiště tým v rozestavení 4-4-2, kde nechyběl nejlepší střelec kádru Moussa Maazou, Marítimo se ale spíše bránilo. Ještě do konce poločasu mohl favorit přidat i druhou trefu, po krásné týmové akci však Jonás odmítl střílet tváří v tvář gólmanovi; místo toho se rozhodl ještě nahrávat, celou akci překombinoval a domácí odolali.

V 53. minutě už takové štěstí neměli: John, který na hřišti nahradil Gaitána, šikovným lobem překonal Josuého Sá podruhé. Nutno dodat, že gólmanská dvojka ostrovanů přivolala tuto situaci vlastní chybou, respektive špatným výhozem přímo na kopačky asistujícího Talisky. O čtyři minuty později pak Jonás našel Salvia, který z ostrého úhlu zvýšil na 3:0 pro Benfiku.

Teprve potom nějak zahrozili i domácí, projektil Danila Pereiry však pozornosti gólmana Césara neunikl, zatímco na druhé straně propukli diváci v jásot ještě jednou - v 63. minutě se míč přes Jonáse se Salviem dostal až k Limovi, který tváří v tvář brankáři uzavřel skóre. Bůhví, jak by vypadal konečný výsledek, kdyby rozjetí Orli neubrali po čtvrté brance nohu z plynu; takto utkání dospělo do konce už v poklidném tempu, které narušila pouze zbytečná druhá žlutá karta pro přemotivovaného Talisku.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
Hiko

překvápko 2:1

Reagovat
Hiko

hm, tak třeba jindy každopádně už je to jiný pohled na nové tribuny stadionu ve Funchalu... a plné tribuny!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele