18. kolo
25.01.2015 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

CS Marítimo - FC Porto 1:0

Výlety na Madeiru nejsou nikdy jednoduché - to ví v Portugalsku každý. Že ale rozjeté, rozstřílené Porto ztratí právě v Marítimu dost možná poslední šanci na titul, nečekal asi nikdo. I přes obrovskou převahu nedokázali Draci vstřelit ani gól a po prohře 0:1, kterou zajistil krásnou trefou Bruno Gallo, netrpělivě vyhlížejí zítřejší dohrávku..

Pokud v ní Benfica uspěje, bude mít na čele náskok už devíti bodů, a to je opravdu propastné číslo. Prakticky jedinou šancí Porta bylo prosvištět jarní částí sezony co nejsuverénněji a doufat v konkurentovo zaváhání; co se herního obrazu týče, nebyl duel v Marítimu výjimkou. Stačí se podívat na statistiky: hosté vyhráli v procentech držení míče (61%), střelách na branku (11:1) i celkově (17:3), a posledních 13 minut dokonce dohrávali proti deseti. Romain Salin, francouzský strážce domácí svatyně, však odolal.

Jediná šance domácího týmu přišla těsně po půlhodině hry - a padl z ní nakonec jediný gól zápasu. Obrana Porta odvrátila ve vápně centr pouze ke Gallovi, který se sice prakticky nehnul z místa, přesto však dokázal z první nádherným akrobatickým volejem zaskočit gólmana Fabiana. Do té doby Porto podle očekávání dominovali; inkasovaná branka tak přišla opravdu jako blesk z čistého nebe.

A přišel čas utáhnout šrouby. Ještě do poločasu se málem po šikovné individuální akci prosadil Quaresma, Salin však byl včas na zemi a předvedl svůj první excelentní zákrok večera. Hostující kouč Julen Lopetegui vyslal do druhého dějství čerstvého Cristiana Tella, kterému uvolnil místo Quintero, Marítimo bylo ale pevně odhodláno hubený náskok uhájit. Pomohla mu k tomu i pořádná porce štěstí, jako například hned v 52. minutě, kdy Salin vyrazil Casemirův pokus pouze na kopačku Martinse Indiho. Před nizozemským stoperem zívala prázdná brána, nepochopitelně však selhal.

A tak následovala další střídání na straně favorita: hru se pokusili oživit Paciencia s Nevesem. Hostům však dnes zkrátka nebylo souzeno uspět. Další donebevolající gólovku zahodili v 63. minutě, kdy nejprve Tello tváří v tvář gólmanovi nastřelil pouze vzdálenější tyč, načež si Salin brilantně poradil s Quaresmovou dorážkou.

Marítimo se nikterak neštítilo taktiky spoléhající na defenzivu a ostré zákroky; celkově jeho hráči nasbírali hned šest žlutých karet, z čehož dvě "přilétly" na konto obránce Raúla, který tak v 77. minutě nedobrovolně opustil hřiště. Porto se sice dokázalo vyšponovat k závěrečnému nátlaku, ale když střídající Neves ze skvělé pozice nastřelil pouze domácího obránce, připsali si Draci druhou letošní ligovou porážku.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele