21. kolo
14.02.2015 21:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

CF Os Belenenses - Sporting CP 1:1

Po šesti výhrách v řadě Sporting už podruhé za sebou ztrácí body a v rámci nejtěžšího období v sezoně tak jen stěží překonává očekávání. Proti Belenenses pro favorita zachraňoval alespoň bod Carlos Mané až v posledních vteřinách duelu, což ale nic nemění na tom, že Sporting po tomto víkendu za vedoucí dvojkou již nepěkně zaostává...

Belenenses letos pod Litem Vidigalem předvádí vynikající výkony, a tak sobotní trápení Sportingu nebylo ani zdaleka tak překvapivé jako nedávná zpráva o tom, že bývalému kouči Angoly s největší pravděpodobností nebude nabídnuta nová smlouva, jež by ho v čele aktuálně šestého celku tabulky udržela i pro příští sezony.

Faktem nicméně zůstává, že Vidigal o ni bojuje vpravdě usilovně, a o tomto víkendu mohl akorát litovat, že jeho svěřenci Sporting poprvé od roku 2008 neobrali o úplně všechny body. Pravda, všechno se mohlo vyvíjet úplně jinak, kdyby ve 12. minutě Fredy Montero dokázal uspokojivě navázat na ošklivou hrubici obránce Tikita.

Jenže brankář Ventura byl tehdy pohotový a Belenenses tak mohlo samo v příštích minutách párkrát nebezpečně zahrozit - jako třeba prostřednictvím Camarovy přízemní střely nebo solidní šance Miguela Rosy z 26. minuty.

Menší i větší gólové příležitosti se ale v průběhu prvního poločasu prakticky rovnoměrně a hezky "na střídačku" rodily na obou stranách, když mnoho nechybělo například Williamově hlavičce. A v podobném rytmu se pokračovalo i po přestávce, aby po zajímavé střele hostujícího Carrilla skóre konečně otevřel domácí Rui Fonte jakmile se v 69. minutě hrubě nedohodli brankář Rui Patrício s obráncem Paulem Oliveirou.

Sportingu se každopádně ve zbývajícím prostoru ještě podařilo odpovědět, jakkoliv to dlouho příliš nevypadalo a Naniho pohotový volej z 81. minuty byl v podstatě jeho jedinou možností vrátit se do zápasu. To se zdálo být zhola nemožné tím spíš, když zanedlouho druhou žlutou kartu uviděl hostující Cédric; ovšem to by na scénu nesměl přikvačit střídající Carlos Mané, jenž v páté minutě nastavení dorážel do sítě míč, který se zrovna odrazil od tyče.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele