21. kolo
02.03.2014 20:15 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Vitória SC Guimarães - FC Porto 2:2

Porto může na další titul zřejmě zapomenout. Po dnešní remíze 2:2 na půdě Guimaraese se jeho ztráta na vedoucí Benfiku ustálila na propastných devíti bodech, a náladě v kabině nepřidá ani fakt, že domácí prohrávali už 0:2.

Úřadující mistr v týdnu s odřenýma ušima prolezl do osmifinále Evropské ligy přes Frankfurt, což zřejmě zachránilo krk kouči Paulu Fonsekovi, po dnešku je však situace opět beznadějná. Ještě po vypršení úvodních pětačtyřiceti minut přitom favorit vedl už 2:0 a zdálo se, že tentokrát si výhru ujít nenechá; v nastavení první půle však snížil Moussa Maazou, a sedm minut po změně stran určil konečné skóre Marco Matías.

Do vedení šlo Porto v 18. minutě, kdy byla po faulu domácího gólmana Douglase nařízena penalta; tu bez problémů proměnil Quaresma. O několik vteřin později mohl zvyšovat Nabil Ghilas, jehož střelu z levé strany zastavilo až břevno. Tentýž hráč se dostal do další šance ve 24. minutě, kdy ho na malém vápně našel přesným centrem Alves, neuspěl však ani tentokrát - jeho hlavička mířila nad.

Jasnou převahu v první půli tak favorit podruhé zužitkovat až čtyři minuty před pauzou - proti Quaresmově ráně po Fernandově perfektním pasu se sice ještě vytáhl Douglas, dorážející Licá však už odkrytou klec minout nemohl. Zdálo se, že je s domácími nadějemi konec, pak však zničehonic udeřil Maazou a snížil na 1:2 - nigerský útočník tečoval do sítě Morenovu ránu po rohovém kopu.

Otřesené Porto se přes pauzu nedokázalo vzpamatovat, a jeho náskok se definitivně rozplynul v 52. minutě po skvěle sehraném brejku Vitórie. Míč se dostal až k Matíasovi, jehož samostatný nájezd na Héltona skončil nekompromisní ránou k jeho levé tyči.

Porto mohlo i za tohoto stavu vyhrát, to by ale Maiconovu hlavičku po dalším výborném Fernandově centru nesměl zlikvidovat pohotový Douglas; na druhou stranu však Fonseca může také děkovat všem svatým, že jeho tým neinkasoval ještě potřetí. V 87. minutě se totiž do dalšího samostatného nájezdu dostal Plange, který napálil tyč, a Tómaného dorážku odklidila z brankové čáry portská obrana.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com, abola.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele