5. kolo
21.09.2013 21:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sporting CP - Rio Ave FC 1:1

Sporting promeškal šanci jít do čela tabulky, když doma s Rio Ave pouze remizoval 1:1. S jedenácti body tak zůstává třetí, zatímco hosté se posunuli už na čtvrtou příčku.

Lisabonský klub po útrpné loňské sezoně zatím letos hrál jako z partesu, jediné body ztratil po plichtě s Benfikou, a před domácím střetnutím s celkem středu tabulky tak byl logicky vysokým favoritem; potvrdit to mohl už v sedmé minutě Jefferson, ale Salin proti jeho ráně z levé strany dobře zasáhl. V další zkoušce však už francouzský gólman selhal - běžela 25. minuta, když nedokázal zlikvidovat vysoký míč letící z hloubky soupeřovy poloviny a umožnil tak Wilsonu Eduardovi snadno dorážet do prázdné klece.

Hosté však odmítali být pouze do počtu, hloupá inkasovaná branka je správně nabudila, a už po dalších šesti minutách se málem radovali po nádherné ráně Edimara, která se jen těsně nevešla do Patríciovy klece. Na druhé straně se do poslední nebezpečné situace první půle propracoval Montero, který dokázal zpracovat míč na prsa, otočil se a pokoušel se vystřelit; defenziva Rio Ave však byla na svém místě a šanci zblokovala.

Jestliže se hosté v závěru první pětačtyřicetiminutovky osmělovali, po změně stran už si o vyrovnání začali vyloženě říkat - v 50. minutě musel proti Marcelovi na malém vápně zasahovat bránící Montero, a o pět minut později Hassan nepochopitelně selhal tváří v tvář Patríciovi. Když se pak podobná situace opakovala i v 66. minutě, kdy Braga místo toho, aby po Edímarově centru uklidil na zadní tyči míč do sítě, rovněž přestřelil, vypadalo to, že si hráči Rio Ave ošklivě zahrávají s osudem..

Netrvalo však dlouho, a kýžené vyrovnání bylo na světě, když si na Edímarův přímý kop naskočil Tarantini a hlavou z hranice malého vápna poslal míč do sítě. Sporting jako by v tu chvíli nevěděl, kde mu hlava stojí; ještě v samém závěru mohli hosté dokonce otočit skóre, ale domácí defenziva odvrátila ránu Del Valleho z 86. minuty na roh. Když pak ještě ve dvou finálních šancích selhali postupně lisabonští Dier a Montero, rozešly se oba celky (zaslouženou) remízou 1:1.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele