2. kolo
25.08.2013 18:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

SL Benfica - Gil Vicente FC 2:1

Opět s nervy, ale tentokrát přeci jen zdárně. Benfica užuž vypadala být zralá na nula bodů po dvou kolech, když v nastavení zničehonic udeřili Marković s Limou a postarali se o jedno nesmírně vitální vítězství.

Lisabonští byli po zahajovací prohře v Marítimu logicky na dně a minimálně úvodní hodina bitvy s Gil Vicente jim na náladě nikterak nepřilepšila. Šlo totiž o tolik typické trápení portugalského giganta s přinejlepším průměrným protivníkem. Hra proudí jedním jediným směrem, avšak skóre zůstává při dvou nulách. V tomto případě především šancím Salvia a Limy navzdory; respektive vinou otřásající se brankové konstrukce po Gaitánově přímém kopu.

Ani druhá půle potom dlouho nic neměnila. Luisão s Rodrigem se akorát ocitli být blízko gólové radosti se svými hlavičkovými pokusy. A bylo dokonce i hůře. To když v 69. minutě hrozivě zazmatkoval Maxi Pereira, aby jeho lapsu hravě využil Diogo Viana. Vzápětí se zdálo, že nikterak nabuzení lisabonští zkrátka směřují za nevyhnutelným - další šokující porážce. Jenže to by nesmělo být srbského kontingentu...

Ve druhé minutě nastavení takto zaspolupracovaly posily balkánského původu a bylo srovnáno - Djuričić perfektně našel Markoviće, jenž s bravurou zavěsil. Následně uběhlo pouze pár sekund a své umění předvedl také třetí srbský žolík: Miralem Sulejmani odcentroval a Lima se ze vzduchu prosadil k veledůležité hlavičce. Jorge Jesus po zápase trefně poznamenal: "Vyhrát zápas takovým způsobem nás nakopne více, než kdybychom je deklasovali."

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Hiko

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele