16. kolo
19.01.2014 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

SL Benfica - CS Marítimo 2:0

Benfica dokázala před vlastními fanoušky udolat Marítimo v poměru 2:0 a vrátila se zpět do čela tabulky. Hrdinou utkání se stal útočník Rodrigo, který potvrdil svou vynikající formu a zajistil vítězství dvěma brankami.

Lisabonský klub letos rozhodně nepůsobí zrovna suverénním dojmem, i přes všelijaké výkony na hřišti se mu však výsledkově daří - z posledních 13 zápasů ve všech soutěžích vyhráli svěřence Jorge Jesúse hned dvanáct a jednou remizovali, což jim zajišťuje dvoubodový náskok na první příčce. A to není vše - jejich obrana funguje tak dobře, že neinkasovali už 6 duelů, na čemž má podíl také angažmá slovinského gólmana Jana Oblaka.

V útoku pak řádí Rodrigo. V Brazílii narozený španělský reprezentant do 21 let skvěle využil prostoru, kterého se mu dostalo po zranění dlouhodobé útočné jedničky Óscara Cardoza, a ukázal to i dnes - o výsledku rozhodl už v prvním poločase a bylo tak rychle jasné, že Marítimo pojede domů s prázdnýma rukama.

Úvodní gól přišel v 18. minutě po rychlé týmové akci, kterou sice hostující obránce stačil na poslední chvíli překazit, ale míč se odrazil pouze do cesty nabíhajícímu Rodrigovi, který zavěsil nekompromisní přízemní ránou k tyči. O 17 minut později vyrobil poslední bránící hráč Marítima na půlce fatální hrubku, když nedokázal odkopnout míč, jehož se tak zmocnil presující útočník a své dlouhé sólo zakončil bezproblémovým zvýšením na 2:0.

Benfice sice chyběl záložník Nemanja Matić, který byl před několika dny prodán do Chelsea, ale favorit i přesto svého soupeře jasně přehrál, což bylo zejména zásluhou vynikajícího dirigenta středu pela Enza Péreze; byl to on, kdo mohl zvyšovat vedení tvrdou hlavičkou, která se však odrazila od tyče. Rodrigo navíc mohl zaznamenat hattrick, to by ale musel využít alespoň jednu ze dvou velkých šancí; totéž platilo i pro Limu. Benfica na hřišti jasně dominovala a měla více šancí, avšak i hosté se zmohli na občasný odpor - v takovém případě přispěchal na pomoc buď skvělý Oblak, nebo jeho branková konstrukce.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net, ojogo.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

jestli SE Ti nesekl comp, tak souhlas s hcs0.Duvody s malinkými upravami jsou uvedeny u zápasu Braga - Ferreira.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele