6. kolo
28.09.2013 19:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

SL Benfica - CF Os Belenenses 1:1

Benfica má za sebou další zbytečnou ztrátu, tentokrát rovnou před domácím publikem, a na vedoucí Porto již ztrácí nepříjemných pět bodů. Lisabonští přitom duel načali ve stylu zcela dominantní strany, pak je ale více, než by bývalo zdrávo, zaskočila nečekaná odpověď posledního týmu tabulky...

Orli do utkání vstupovali se třemi po sobě jdoucími výhrami v zádech a podle toho to také vypadalo. Benfica v úvodních pasážích působila nesmírně sebevědomě i svěže, což platilo zejména pro neúnavně pendlujícího Enza Péreze. Právě argentinský záložník byl nakonec asistentem u branky Cardoza, jenž o chvíli předtím málem zaskočil Jonese svou tečovanou střelou. Ve 20. minutě už ale brankář Belenenses na jeho hlavičku po Pérezově centru zkrátka nestačil.

Od té doby se mělo dál hrát podle diktátu favorita, jenže tak se nedělo - a ovlivnilo to veškerý zbytek utkání. Lisabonští totiž byli brzkým vyrovnáním Diakitého po rohovém kopu evidentně velmi zaskočeni. A takový dojem pak akorát posilovala touha hostů hrát pěkný kombinační fotbal namísto betonu, který se tak nějak sám nabízel.

Jorge Jesus si také o přestávce sám příliš nepomohl, když se odhodlal k nahrazení dynamického Markoviće spíše statickým Sulejmanim. Benfice se pak ve druhé 45minutovce sice dařilo ukázkově stupňovat tlak, jenže kromě dvou nepřesných pokusů Cardoza se Orli při téhle optické převaze de facto k ničemu nedostali. Na konto si tak připsali již třetí ztrátu v tomto ligovém ročníku.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Hiko

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele