6. kolo
28.09.2013 21:15 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

SC Braga - Sporting CP 1:2

Sporting dnes vesměs ospravedlnil své týden staré klopýtnutí s Rio Ave - na půdě Bragy totiž i díky brzkému vyloučení Aderlana dokázal bodovat naplno a vzhledem k příznivým výsledkům se po šesti kolech osamostatňuje na druhé příčce...

Sporting na půdě ambiciózního soka odstartoval pěkně zhurta: již v páté minutě se hlavou po rohovém kopu Jeffersona prosadil kanonýr na slovo vzatý, Fredy Montero. Ani domácí se ale nenechali zahanbit a hned si na náhle ospalém soupeři vynutili přinejmenším řadu rohových kopů. Sníženou koncentraci hostů pak krásně deklarovala situace z 18. minuty, kdy Carrillo vpravdě kuriózním způsobem ohrozil vlastní branku. Z jeho snahy osvobodit Lvy se tehdy stal jedovatý lob, který zahučel na "střechu" Patríciovy klece.

Jako varovný signál však úplně nezafungoval, a tak došlo na očekávané. Ve 27. minutě to byl pro změnu brankář Rui Patrício, kdo nebyl zcela stoprocentní, a bylo srovnáno. Za reprezentační jedničku si našla cestu nevýrazná a ne zcela dobře umístěná kroucená rána z 20 metrů, která se zřejmě načas schovala za jednoho z poklekávajících obránců Sportingu.

Radost domácích ale netrvala dlouho, přičemž hnedka v 31. minutě byla zkalena opravdu hodně razantním, leč spravedlivým způsobem. Rozhodčí Batista totiž vážně neměl moc na výběr, když si Fredy Montero šikovně píchl míč mezi dva obránce Bragy a Aderlan jej coby poslední muž zpříma podkosil nejviditelněji, jak to šlo.

Pro Arsenalistas se zatím nic moc nedělo, co se prvního poločasu týče - to už jen Diogo Salomão po účelné technické finese Adriena Silvy střílel v pádu přímo do Eduarda. Jenže po přestávce už začal slušný rej nabuzených hostů.

Okamžitě po prvních pár sekundách druhé části to byl Montero, kdo mohl Sportingu vrátit vedení. To by však kolumbijský forvard nesměl podcenit na zadku sedícího obránce Herberta, který mu u levé tyčky přeci jen zvládl vložit podrážku do jasně gólové střely. Příklad Montera posléze následoval ještě Carrillo, aby pro změnu ztroskotal na hrudi jednoho ze členů nevědomky blokující hradby před odkrytou brankou Bragy.

Přehlídka marné snahy hostů o zúročení přesily pokračovala 66. minutou. Tehdy se neujal dalekonosný pokus Adriena Silvy. A za dalších pár sekund pro změnu Wilson Eduardo akorát neškodně potěšil náruč svého skorojmenovce v brance Bragy. Sporting se tedy konečně dočkal až po 86 minutách; zrovna tehdy, když to nikdo nečekal. Obránce Cédric Soares totiž napřáhl z více než 30 metrů a Eduarda senzačně nachytal hrubě nepřipraveného.

Braga tedy shodou okolností inkasovala osudovou ránu prakticky totožným způsobem, jakým před týdnem popravila Aroucu. A co je ještě zajímavější: autorem oné jediné branky zpřed osmi dnů byl Aderlan Santos, dnes pro změnu smutný hrdina mnohem sledovanějšího duelu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hiko

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele