20. kolo
22.02.2014 21:15 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Rio Ave FC - Sporting CP 1:2

Jak už jsme si řekli v preview, Sportingu se poslední dobou ve Vila do Conde vůbec nedařilo - a ani dnes to s ním dlouhou dobu nevypadalo nikterak růžově. Po 50. minutách s Rio Ave dokonce prohrával po vlastním gólu Maurícia a spasili ho až šikovní žolíci Mané se Slimanim...

Čerstvý finalista Ligového poháru pod vedením nadějného taktika Nuna Espírita Santa vstoupil do zápasu celkem pochopitelně dobře naladěn, což skutečně bylo znát. Po úvodní sérii rohových kopů ve prospěch mírného favorita se o slovo začali domácí hlásit čím dál vehementněji; nejprve skrze nepřesné pokusy trojlístku Edimar-Braga-Diego Lopes, posléze na začátku druhé třetiny zápasu i prostřednictvím obrovské šance.

Tu měl na svědomí v prvotní fázi zmatek ve vápně Sportingu a pak hlavně Diego Lopes, jehož střelu z čáry uklízel obránce Maurício, aby si záhy na Hassanovu dorážku počíhal již sám brankář Rui Patrício. Na opačném konci hřiště bylo mezitím ticho jako po pěšině a herní projev lisabonských na rozpačitosti nikterak neztratil ani po přestávce. Naopak hned v 50. minutě Jefferson výjimečně chyboval v nebezpečném postavení, čehož využil Diego Lopes k centru, jenž se stal nástrojem Mauríciova nešťastného zásahu do vlastní sítě.

Tato akce si již nekompromisně žádala Jardimovu akci, která přišla hned vzápětí. Na hrací plochu se dostal kovaný žolík Slimani a tvář Sportingu se ihned rozjasnila. Héldon mohl okamžitě vyrovnávat, kdyby raději nenatrefil na boční síť, a samotný Slimani se ze vzduchu prosadil v 70. minutě po centru revanšujícího se Jeffersona.

Tahle branka Lvy již definitivně nakopla; však Slimani mohl ihned skrze další hlavičku obracet vývoj zápasu. Místo toho ale toto privilegium připadlo jinému Jardimově esu, 19letému Carlosi Manému. Ten přišel na plac ještě dříve než Slimani (již o přestávce) a svůj blahodárný vliv na hru Sportingu konečně zúročil v 84. minutě, když se nadechl k překrásnému voleji z necelých 20 metrů.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Hiko

1:1

Reagovat
bruchy

Zajímavý zápas, Mané a Slimani to hodně oživili ... docela se mi zápasy Sportingu líbí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele