11. kolo
01.12.2013 18:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Rio Ave FC - SL Benfica 1:3

Benfica přes menší rozpaky zvládla rovněž druhé utkání s Jorgem Jesusem (a tentokrát i Ruiem Costou) na tribuně. Ve Vila do Conde nejprve ztratila vydřené vedení, pak se ale do čela nastálo prodrala díky letos unikátnímu řádění kdysi velmi produktivního Brazilce Limy.

Benfica jako by si po většinu první půle brala drzý příklad ze zklamávajícího Porta. Její hra neměla ten správný šmrnc a už vůbec ne adekvátní finálovou fázi. Z úvodní 20minutovky například stojí za zmínku tak maximálně Pérezova rána vysoko, vysoko nad bránu.

Potom není příliš divu, že samotný první gól Benfice musel v 38. minutě donebevolajícím způsobem darovat domácí brankář Ederson. Ten se sice efektně vrhl po centru Limy z levé strany, následně ho však pouze decentně lízl a propustil mičudu akorát na Rodrigovy kopačky. Mladý útočník pak ve své krátké kariéře zřejmě nevsítil banálnější branku.

Do kabin se pak tedy šlo za promrzlého a jen velmi částečně rozhodnutého stavu. První atribut potvrdilo pozdější Gaitánovo vyžádání rukavic; ten druhý 57. minuta a umazání manka v podání nenápadného Rio Ave. Tehdy si balon přenesený z levé strany do šestnáctky díky podskočení jednoho z lisabonských obránců mohl v klidu zpracovat bývalý křídelník Porta Ukra a podstřelem překonat Artura.

Teprve potom Orli sešlápli pedály a ve velkém stylu hlavně procitnul doposud spíše jen střídající a tápající Lima. Ten dál krátce po uplynutí hodiny hry parádním přímákem vzpomenout na svého kolegu Óscara Cardoza, když z levé strany tak akorát vymetl bližší šibenici. A pak už to jelo.

Brazilský útočník se očividně dostal do ráže. O pár minut později ještě tedy ideálně nenavázal na dobrou práci Enza Péreze, avšak svou druhou trefu v zápase (a teprve čtvrtou v sezoně) přidal ihned vzápětí. Završil tak navíc jednu z mála pohledných akcí favorita, když ve správný čas vyběhl naproti přízemnímu centru Rodriga.

Jedinou výraznou kaňkou na tomto povinném vítězství tak nakonec zůstává zbytečná žlutá karta pro Matiće z 89. minuty, která klíčovému srbskému pivotovi vystaví stopku pro nadcházející střetnutí s Aroukou.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele