13. kolo
15.12.2013 21:15 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Rio Ave FC - FC Porto 1:3

Paulo Fonseca by nakonec ještě mohl prožít klidné Vánoce. V předposledním podzimním kole jeho Porto odváží relativně pohodovou výhru ze hřiště Rio Ave a před domácím střetnutím s předposledním Olhanense tudíž na vedoucí Sporting ztrácí zanedbatelné dva bodíky. Další vítěznou trefu obstaral Jackson Martínez...

Hned z první šance domácí otevřeli skóre - v 6. minutě se na levé straně uvolnil Carlos Eduardo a nabil Maiconovi, který využil špatného úsudku brankáře Edersona a hlavou poslal míč do sítě. Carlos Eduardo byl vůbec v úvodu hodně aktivní postavou a o deset minut později se dostal do další šance, když si pohrál s Tiagem Pintem; tentokrát z toho však nic nebylo. Stejně dopadla i jeho další šance po Maiconově pasu, po níž se míč odrazil od tyče.

Rio Ave však dokázalo odpovědět: ve 21. minutě potrestal chybu v portské rozehrávce Edímar Fraga, který si vyměnil míč s Diegem Lopesem a přesnou střelou tváří v tvář Héltonovi vyrovnal na 1:1. Domácí mohlo dokonce i do vedení, ale proti Bragově ráně se vytáhl zkušený gólman Porta.

Jestliže první půle vedle gólových situací zase až tolik vzruchu nenabídla, v té druhé tempo ještě výrazně pokleslo. Poté, co v 51. minutě Jackson hlavou uklidil za Édersonova záda Varelův centr po individuálním průniku, vlastně nebylo už moc o co hrát - Porto hubený náskok kontrolovalo docela pohodlně.

Pouhých pět minut po vstřelení vítězného gólu mohli hosté ještě zvýšit, ale aktivnímu Carlosi Eduardovi v tom zabránil fantastickým zákrokem Éderson; k ničemu nevedlo ani dalších několik pološancí. Poslední třetina zápasu se tak už vysloveně dohrávala a jedinou zajímavou situací byla třetí branka Fonsecova týmu, kterou v 82. minutě vstřelil z přímého kopu Danilo; míč se nejprve odrazil ode zdi, ale druhou šanci už si hostující borec ujít nenechal.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Hiko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele