3. kolo
01.09.2013 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Paços Ferreira - FC Porto 0:1

Paulo Fonseca dokonale využil znalosti prostředí a ve svém prvním střetu s bývalým klubem coby trenér Porta vyválčil nejtěsnější výhru 1:0. Diváci však na gól čekali dlouho - favorita vysvobodil až 13 minut před koncem Jackson Martinez.

Ne že by to nebylo zasloužené vyústění - kolumbijský forvard byl hodně výraznou postavou od samého začátku, kdy po několika vteřinách na hřišti vtrhl do vápna a pálil vedle. Podobně polovičaté zůstaly i rodící se příležitosti Otamendiho, Danila a opět Jacksona, ale to byly pouze osamělé výkřiky v jinak nudné úvodní půlhodině; bylo znát, že se oba celky dobře znají, a tempo zápasu zůstávalo velmi pomalé a opatrné. Ve 33. minutě se do první vážné akce dostal domácí gólman Matías Degra, s Jacksonovou střelou po vynikající přihrávce Licá si však poradil.

Také Pacos, který stále čeká na první bod, však dokázal vycenit zuby, a o čtyři minuty později musel Hélton robinzonádou likvidovat nebezpečnou střelu Sérgia Oliveiry; poločasové finále však opět obstaral Jackson, když v dosud největší šanci zápasu v dobré pozici po Josuého přihrávce pálil mimo. Podobný obraz nabídl i úvod druhé půle - nejprve časná nepřesná střela, již tentokrát obstaral Licá, a poté dlouhé klidné pásmo bez většího vzrušení. Až po hodině hry bylo před Degrou opět živo, ale byl z toho pouze odkop od branky; k ničemu nevedly ani následující dvě nadějné situace, do nichž se dostal Lucho.

Porto bylo s ubývajícím časem stále aktivnější, jak potvrdila pěkná sólová akce střídajícího Quintera; na druhé straně pořádně zavařil vlastním spoluhráčům Maicon, kterému ukradl míč Caetano a nahrál Carlaovi, jenž pořádně protáhl Héltona. V 76. minutě se však už skóre pohnulo - vynikající Fernandovu ránu sice ještě Degra parádním zákrokem vytáhl na roh, ale po následné Quinterově exekuci se už Jackson nemýlil.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Han střelil první

1:0

Reagovat
Hiko

Hraje se na stadionu ve Felgueiras, což je pro domácí další nevýhoda - 0:3

Reagovat
fantomas

Aha, proč víš?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele