17. kolo
01.02.2014 20:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Gil Vicente FC - SL Benfica 1:1

Desátá po sobě jdoucí soutěžní výhra se Benfice nepovedla. A třebaže Gil Vicente rozhodně bude s dnešní remízou 1:1 nadmíru spokojeno, výměnou za zpřetrhání skvostné šňůry soupeře samo svou černou sérii neutnulo. I potřinácté v řadě vítězství neuhrálo; ale jak už bylo řečeno, tentokrát se jeden bod stoprocentně počítá za úspěch...

Chvíli před výkopem zavládla mezi hostujícími fanoušky euforie, když se dozvěděli, jak před jejich miláčky (pro)hrálo Porto. Takhle dobrá nálada ovšem postupem času v řadách lisabonských příznivců postupně opadala. Na otřesném trávníku Benfica ani omylem nemohla hrát svůj nejlepší fotbal, přičemž byla ztíženými podmínkami nejdrsněji zasažena hned zkraje, když bažina před brankovou čárou zastavila jednoznačný gólový pokus Rodriga.

Mimoto jakkoliv byli hosté těmi jedinými, kdo se před pauzou odhodlával k jakýms takým střeleckým pokusům, střelám Markoviće, Peréze i Siqueiry šlo na každý pád odolat celkem snadno. A pokračující jednosměrka z druhého poločasu potom neměla o moc jinačí parametry: Marković s Gaitánem těsně minuli a trápení favorita jedině podtrhla druhá žlutá karta pro Siqueiru krátce před završením úvodní hodiny hry.

Přesto to byli lisabonští, kdo se ujal vedení. Britův nekontrolovaný výpad na Gaitána vyústil v pokutový kop, který v 64. minutě chladnokrevně proměnil Lima. Teprve potom Gil Vicente konečně vylezlo z ulity a skrze dva slabší pokusy si alespoň nějak soupeře naťuklo. Vyrovnávací branka potom přišla v 73. minutě po rohovém kopu, kdy se ranou z voleje překrásně trefil Vítor Goncalves.

Závěrečné pasáže opět patřily výhradně Benfice, která se ještě pořádně intenzivně pokoušela o vítěznou branku. Lima s Garayem takto neměli daleko ke gólu se svými hlavičkami a vůbec největší příležitosti spálil střídající Cardozo. Toho nejprve zblízka bravurně vychytal Adriano, aby vzápětí Paraguayec selhal dokonce i na penaltovém puntíku poté, co rozhodčí benevolentně přihrál gigantovi druhý pokutový kop po přihraném pádu Djuričiće.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele