6. kolo
27.09.2013 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Porto - Vitória SC Guimarães 1:0

Že bude Vitória Guimaraes nepříjemným protivníkem, to se vědělo od začátku, ale v Portu asi přece jen doufali ve výraznější výsledek než jen hubenou výhru 1:0. Důležité jsou však tři body, které zajišťují, že Dragoes zůstanou na čele tabulky i po 6. kole; Vitória je desátá.

Ne snad že by se domácí na hřišti jen tak poflakovali - alespoň prvních 50 minut, než jim dal Josué z penalty kýžené vedení, nevěděla hostující obrana, kde jí hlava stojí. Už po pěti minutách se po Mangalově pasu málem prosadil Jackson, který obehrál dva obránce a nastřelil pravou tyč Douglasovy brány. O osm minut později byl blízko Jacksonův krajan Quintero, jenž využil chyby bránícího hráče a vypálil, bohužel pro domácí příliš vysoko.

Velkou šanci mělo Porto v 16. minutě, kdy se dvakrát vytáhl gólman Douglas - nejprve famózním zákrokem zlikvidoval Otamendiho ránu po Jacksonově pasu, poté si poradil i s Luchovou dorážkou. A útoky se na brazilského brankáře valily i nadále: po rychlé týmové akci se míč dostal od Quintera k Jacksonovi, ale výsledná střela byla příliš slabá a Douglase příliš neohrozila.

Ještě před uplynutím půlhodiny hry se blízko vedoucímu gólu ocitli Lucho, který po Jacksonově pasu opět ztroskotal na výtečném Douglasovi, a také sám Jackson; na strážce svatyně Vitórie si však nepřišel ani on, ani dorážející Licá. Jestliže to v tento okamžik vypadalo, že branka je jen otázkou času, byli natěšení diváci brzo zklamáni - Porto ubralo nohu z plynu a zbytek první půle proběhl v relativním klidu.

A až do závěrečného hvizdu už tempo hry jen upadalo. Jakýs takýs tlak ve druhé půli ukončil sudí Proenca, který nařídil penaltu za faul Luíse Rochy na Quintera; k té se postavil Josué a s přehledem proměnil, letos už potřetí (a opět na začátku druhého poločasu). Když Porto konečně vedlo a vidělo, že Vitória se k ničemu nemá, upadl fotbal na úroveň "pouťáku" bez patřičného nasazení, vzrušení či gólových šancí.

Až v 88. minutě to poprvé zahučelo i před Héltonem, ale zkušený gólman Dragoes Maazouovu ránu kontroloval, takže by zřejmě gólem neskončila, ani kdyby mířila mezi tři tyče; nadějnější byla rána Josuého ze samého závěru, kterou Douglas vyrážel na roh. Porto tedy příliš neoslnilo, ale důležité body získalo a částečně tak napravilo poslední remízové zaváhání s Estorilem.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska je povinnost vyhrát, tip: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 pro kluky z Porta

Reagovat
hradec

FC Porto 2:0 Vitória SC Guimarães

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele