16. kolo
19.01.2014 20:15 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Porto - Vitória FC Setúbal 3:0

Bezproblémovou výhru Porta nad Vitórií Setúbal orámovaly tři krásné branky, ale Drakům to k posunu tabulkou nestačilo - oba konkurenti v boji o titul totiž rovněž zvítězili, takže obhájce zůstává na průběžném třetím místě, zatímco jeho dnešní soupeř se musí nervózně ohlížet přes rameno po sestupových příčkách.

Stejně jako v dřívějším zápase Benfica, nemělo ani Porto s výhrou problémy; spíše než povinné tři body a příjemné skóre tak zaujal spíše další parádní výkon ztraceného syna Ricarda Quaresmy, který dokazuje, že stále může být platným hráčem. Quaresma se v posledních letech trochu ztratil z očí a řada lidí se na jeho angažmá koukalo s nedůvěrou, ale zkušený křídelník dělá vše pro to, aby veškeré obavy rozptýlil.

Dnes to byl třetí Quaresmův zápas ve staronovém dresu; po debutu coby střídající hráč v ligovém Clássicu se představil v základní sestavě nejprve při pohárovém duelu s Penafielem a poté i dnes, čímž si odbyl ligovou premiéru před vlastními fanoušky. Ve všech zápasech, do kterých zatím zasáhl, ukázal až překvapivou šikovnost a odhodlání, takže se dá říct, že si Porto do druhé poloviny sezony zajistilo výbornou posilu.

Byl to právě Quaresma, jehož nepovedený volej dorážel do brány Jackson Martínez; tato branka dala Portu brzké vedení a Setúbal se už za tohoto stavu mohl pomalu loučit s vidinou bodového zisku. Kolumbijský reprezentant zaznamenal svou jubilejní 50. branku v modrobílém dresu - stačil mu k tomu pouze rok a půl (!).

Quaresma s Jacksonem však nebyli jediní, kdo bavil fanoušky v ochozech Estádio do Dragao - Silvestre Varela a Carlos Eduardo navýšili skóre krásnými brankami. Ta první přišla ve 35. minutě, kdy Varela vybojoval míč ve středu pole, probil se přes dva strážce a z pětadvaceti metrů vyslal nechytatelný projektil, který zapadl přesně do hostujícího vinglu.

Po této trefě už vlastně nebylo moc o co hrát - že Porto dvojbrankový náskok neztratí, o tom nemělo cenu pochybovat, jedinou otázkou tak zůstávalo, jestli se mu ještě podaří zvýšit. Tři minuty před koncem to dokázal Carlos Eduardo díky nádhernému voleji z hranice vápna. I po tomto kole tak Porto drží krok s konkurencí - na Sporting ztrácí jeden bod, na Benficu tři.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Hector17

3:1, dneska musíme.

Reagovat
Hiko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele