28. kolo
21.04.2014 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Porto - Rio Ave FC 3:0

Osazenstvo prvních třech míst tabulky Primeiry Ligy se už stoprocentně nebude ve zbytku ročníku nijak měnit - rozhodla o tom dnešní jasná výhra Porta nad Rio Ave a následná dračí rezervace třetí příčky. Ta obhájci titulu zaručuje alespoň účast v předkole Ligy mistrů...

Stejně jako Benfica, také Porto si ze vzájemného semifinálového měření sil v rámci Taça de Portugal odneslo trest pro hlavního trenéra - do tohoto souboje s hochy z Vila do Conde tudíž Porto vedl jistý Antonio Folha. Ani pod jeho taktovkou se však Dragões příliš nerozpakovali a na outsidera vyrazili s velkou chutí: Herrera mohl brzy hned dvakrát skórovat.

Vcelku nicméně první poločas pro favorita žádnou příjemnou záležitost nepředstavoval. Jednak se Portu zranil Varela, jednak se mu během pěti minut pro další ligový duel vykartovali všichni tři ohrožení borci - Josué, Mangala a Alex Sandro. Také co se šancí týče, byli už ve zbytku poločasu aktivnější spíše hosté: krátce před přestávkou Fabiano parádním skokem uložil k ledu nadějný brejk soupeře.

Góly začaly padat teprve po obrátce, kdy se na hřiště okamžitě vydal Quintero. Ten hnedka hernímu projevu Porta dodal na kreativitě, zatímco Danilo z dálky pěkně protáhl Edersona a Jackson Martínez si na konto připsal jedno nehezké selhání v jasné gólovce.

Co teprve kolumbijského ostrostřelce nakoplo, byla penalta, kterou si po hodině hry sám vykoledoval i proměnil. A nebyl to jen autor úvodní branky, kdo byl tímto momentem očividně povzbuzen. V 72. minutě se po vynikající výzvě Quintera konečně dočkal také snaživý Herrera, jenž si citlivě zpracoval vysoký pas a pak ideálně navázal hlavou. No, a gólový účet zápasu uzavřel až v páté minutě nastavení Danilo - to už samozřejmě dávno nebylo co řešit.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele