18. kolo
09.02.2014 19:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Porto - Paços Ferreira 3:0

Porto sice postrádá onu lehkost předchozích sezon a výsledek dnešního duelu s posledním Pacosem Ferreira vypadá lichotivěji než skutečný obraz na hřišti, ale na tom v tuto chvíli nezáleží - Draci výhrou 3:0 splnili svůj úkol a teď jim nezbývá než v odloženém lisabonském derby fandit remíze. Na první Benfiku mají jednobodovou ztrátu, na třetí Sporting tentýž náskok.

Ani tři branky divákům na Dragau nestačily; útrobami portského stadionu se v utkání rozléhal pískot, a není se moc čemu divit. Zejména v první půli totiž domácí hráli opravdu špatně a kdo ví, jak by konečný výsledek vypadal, kdyby nedostali těsně před pauzou možnost kopat penaltu. Úvodní čtvrthodina hry proběhla bez větších vzruchů, pouze Jackson zaznamenal pokus hlavou.

Poté však hostující celek nečekaně zabral a sám zaznamenal hned tři velké šance - nejprve v 18. minutě zakombinovali Seri a Minhoca, první jmenovaný napřáhl za vápnem a Hélton měl co dělat, aby jeho střelu zkrotil. O sedm minut později si pak Minhoca tentokrát narazil s Hélderem Lopesem a míč se dostal až k Del Vallemu, Hélton byl však opět na místě. Finální šance přišla ve 26. minutě při závaru po rohu, který musel řešit až v malém vápně zasahující Jackson.

A přestože to vypadalo, že si Porto vedoucí branku vůbec nezaslouží, tři minuty před pauzou se jí dočkalo - střílející Héctor Herrera trefil ve vápně Siriho ruku, míč si na bílý puntík postavil navrátilec Ricardo Quaresma, a suverénně poslal gólmana Degru na druhou stranu. Šlo o první Quaresmův gól po návratu do FC.

Krátce po začátku druhé půle mohl na 2:0 zvyšoval Josué, k němuž se míč dostal po ose Herrera - Varela, ale Degrá se do jeho střely včas položil - a to bylo na více než půl hodiny vše. Nudný fotbal z obou stran plynul bez většího vzrušení až do 88. minuty, kdy drtivě efektivní Porto zvýšilo náskok - autorem gólu byl Jackson, autorem finální přihrávky zleva centrující Licá. Když pak Ricardo, který přišel na hřiště na posledních několik vteřin, ještě v nastaveném čase propálil nejistého Degru potřetí, bylo definitivně jasno.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt, portugoal.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Se soucasnou formou porta max remiza

Reagovat
Hiko

2:0

Reagovat
hradec

FC Porto 2:0 Paços Ferreira

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele