22. kolo
09.03.2014 21:15 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

FC Porto - FC Arouca 4:1

První den Luíse Castra v roli hlavního kouče Porta dopadl podle očekávání - Draci před vlastním publikem smetli Arouku 4:1 a vzhledem k remíze Sportingu stáhli ztrátu na klíčovou druhou pozici. Domácí rozhodli o své výhře už v úvodních třiadvaceti minutách, kdy se trefili Quaresma (11') a Carlos Eduardo (23').

Ačkoliv se Portu poslední dobou nedařilo, stále platí v portugalském měřítku za skutečný vekloklub, a dnes to bylo jasně vidět - Draci si s Aroukou hráli jako pověstná kočka s myší, celý zápas útočili, zatímco hosté se soustředili na obranu a spoléhali na bleskové brejky. Skóre tedy odpovídá obrazu hry, je však potřeba zdůraznit, že v okamžiku, kdy Rui Sampaio snížil na 1:2, byla na domácích patrná dříve nevídaná nervozita..

Jasně to předvedl Ricardo Quaresma, který předtím otevíral skóre z penalty v 11. minutě. Další pokutový kop za stavu 2:1 totiž zahrál vysoko nad břevno, a místo uklidnění situace a opětovného získání kontroly nad děním na hřišti se Porto utápělo v sériích nepřesných přihrávek, čímž de facto samo zvalo Arouku zpět do hry. Z psychologického hlediska se není čemu divit - Draci zahodili dvoubrankové vedení ve třech předchozích zápasech, takže kdyby tomu tak bylo i dnes, nejspíš by se nikdo až tak nedivil.

Luís Castro zabodoval vysláním Quintera, který hodně oživil domácí hru; jeho živelný, aktivní výkon domácí ofenzivu opět nastartoval, a ve finálních 10 minutách už se vlastně pouze čekalo na definitivní potvrzení třetí brankou v síti Arouky. Ta přišla 84. minutě, poté, co se hosté protrápili zápasem bez jediné jasné šance; byl to opět Quaresma, který se tentokrát vytasil s parádní nezastavitelnou ránou. Na finálních 4:1 pak v nastaveném čase s pomocí teče jednoho z obránců zvyšoval Jackson Martínez.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

Bouchnou saze? 5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele