2. kolo
25.08.2013 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Porto - CS Marítimo 3:0

Poklidný domácí debut prožil na Dragãu kouč Porta Paulo Fonseca. Jeho svěřenci opět zvítězili zásluhou tří vstřelených branek, přičemž tentokrát mohli být v pohodě již po úvodní části.

Marítimo v prvním kole zaskočilo favorizovanou Benfiku, a jak se včera ukázalo, zřejmě si na ní vyplýtvalo veškerou energii. Ona živelnost ofenzivního trojlístku Sami-Derley-Artur z úvodního představení byla totiž tatam; Porto se prakticky po celých 90 minut nemělo čeho obávat a šlo tak jedině o to, nakolik bude ono samo produktivní.

A Porto vskutku bylo produktivní v uspokojivé míře. Vše to začal v 27. minutě "obvyklý podezřelý" Jackson Martínez, když v šestnáctce s velkou radostí těžil z parádního sóla forvarda (v tu chvíli spíše křídelníka) Licá. Ten se následně podepsal také pod druhou trefu favorita, leč kompletně jinačím způsobem. Přímočarou akci tentokrát středem rozeběhl Josué, jemuž se na pravé straně nabídl bek Danilo a přízemním centrem na malém vápně s přehledem vyzval Licá k pojištění náskoku.

Ten se pak draci po přestávce rozhodli ještě o něco navýšit, když Otamendi přepadl přes nohu Danila Pereiry, a třebaže byl zjevně faulován za hranou pokutového území, vybojoval tak pro svůj tým penaltu. Té se záhy úspěšně zhostil Josué; stejně jako v prvním kole (a dokonce ve stejné minutě).

Že vzápětí nebylo dál o co hrát, o tom nešlo pochybovat. A podle toho to také vypadalo. Střídající Quintero se už akorát uvedl jednou prudkou, ale nepřesnou střelou - jinak si Porto ani další šance netvořilo. Dnes to zkrátka v jeho podání bylo v první řadě o vražedné efektivitě.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net, ojogo.pt

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Hiko

2:0

Reagovat
FC Porto

Snad bude Iturbe v zakladu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele