24. kolo
23.03.2014 20:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Porto - CF Os Belenenses 1:0

Takhle si to ztrápený obhájce titulu rozhodně nepředstavoval, ale to už je holt evergreen posledních dnů v Portugalsku. Porto nepřesvědčilo dokonce ani proti poslednímu celku tabulky z Belenenses, když si na vlastním hřišti vystačilo s jedinou (pozdní) brankou znovuobjeveného Quintera...

Porto se v nedávných dnech pod zaskakujícím trenérem Luísem Castrem kontinuálně lepšilo a svůj vrchol bezesporu prožilo ve čtvrtek, když si heroickým výkonem v Neapoli zajistilo vstupenku do čtvrtfinále Evropské ligy. Zpátky na portugalské půdě to ovšem byla bída bídoucí, nápadně odkazující zpět do "období temna" pod Paulem Fonsekou.

První třetina zápasu s mužstvem ode dna tabulky tak byla nemastná neslaná plná mizerných snah favorita proniknout pevnou hrází Belenenses. Potom už se začaly valit alespoň nějaké ty šance: Jackson Martínez se užuž radoval z gólové hlavičky, když rozhodčí odpískal faul na Meiru, a velmi blízko brance byl také Varela, který pro změnu vzdušnou cestou natrefil na tyčku.

Belenenses se na Dragãu přirozeně soustředilo především na bránění, přesto se klidně mohl jako první dostat do vedení právě lisabonský trpaslík. Ve 38. minutě totiž Fabiana dokonale zaskočil střílený centr Fernanda Ferreiry, jenž se nakonec rovněž odrážel od brankové konstrukce. Vzápětí štěstí pokoušel také Tiago Silva a opět ten samý Ferreira, avšak přesto nelze říci, že by Belenenses ukončilo první poločas na výši.

Minutu před rozhodčího hvizdem byl totiž vyloučen Joao Alves za faul na unikajícího Jacksona Martíneze, což samozřejmě outsiderovi vyhlídky notně zkomplikovalo. Tak jako tak se Belenenses ještě dlouho vydrželo úspěšně bránit. Anglický krajánek Matt Jones například zblízka likvidoval Defourův pokus a zpovyrážel celou řadu štiplavých centrů, než konečně kapituloval v 79. minutě dílem dvou žolíků.

Licá cílevědomě vtrhl do vápna, při zemi prudce nacentroval a intervenující Jones jeho balon zvládl posunout akorát na Quinterovy kopačky. Fonsekou odepsaný mladík se pak nemohl mýlit a zajistil Portu důležité tři body do tabulky.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele