17. kolo
01.02.2014 18:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

CS Marítimo - FC Porto 1:0

Trenéru Porta Paulu Fonsekovi zjevně enormní tlak na jeho osobu chyběl; jak jinak si totiž lze vysvětlit druhou porážku ve třech kolech doprovázenou krkolomným postupem do semifinále Ligového poháru? Vývoj v Taça da Liga zároveň Dragões pěkně nastavuje zrcadlo - zatímco tam doma Porto s Marítimem dokázalo otočit vývoj zápasu, na Madeiře to již s tím samým soupeřem nedokázalo.

Značný podíl na tom mělo i dvojí oslabení - ačkoliv Fernando na rozdíl od ikonického Lucha nedal v posledních dnech (přes zájem Manchesteru City) Portu vale, v Madeiře nenastoupil pro zranění. To pak mělo vliv nejen na kvalitu postupného útočení Dragões, ale i na chování soupeře, který k duelu přistoupil dosti nebojácně, s agresivním presinkem, a zejména Derley způsoboval favoritově obraně nemalé problémy.

Aktivní Marítimo se takto i brzo dočkalo branky. Ve 13. minutě si to totiž do vápna soupeře neohroženě namířil Danilo Periera, jeho jmenovec z obrany Porta jej dokázal zastavit pouze za cenu penalty a tu neomylně proměnil Derley. Toho s někdejším kanonýrem Dragões sice pojí tak akorát jméno, ovšem dnes to tak úplně nevypadalo. Šestadvacetiletý forvard skutečně nebyl k zastavení, a to ani po přestávce, k níž Porto vysloveně doklopýtalo.

Nepovzbudily ho ani inkasovaná branka ani výměna stran mezi Quaresmou a Varelou. Prvním, navíc poněkud neinspirativním střeleckým pokusem, který doopravdy mířil mezi tři tyče, se pak teprve po půlhodině hry uvedl Jackson Martínez.

Po obrátce to byl zejména navrátilec Quaresma, kdo se mohl radovat z vyrovnání - ten však po obkroužení vlastního strážce Salina nepřekonal. Jinak byli draci dál převážně zoufalí, když je na protivníkově půlce dlouho reprezentovaly maximálně slabé hlavičkované pokusy Jacksona a Varely. Poslední slovo potom mohla mít obě mužstva: sám před brankou se neprosadil Derley, aby na jeho příležitost ještě neúspěšně navázal hostující Ghilas.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Hector17

No začíná to pěkně.

Reagovat
Hector17

Hrůza .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele