21. kolo
02.03.2014 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

CF Os Belenenses - SL Benfica 0:1

Byl to boj, ale jediná branka Nicoláse Gaitána nakonec Benfice stačila - lisabonský klub si z hřiště Belenenses odváží cennou výhru 1:0 a posiluje tak svoje postavení na čele tabulky. Domácí i nadále zůstávají v akutním ohrožení sestupu.

Gaitánův magický záblesk způsobil, že Orli mají na třetí Porto náskok už propastných deset bodů; druhý Sporting je vklíněn přesně mezi oběma tradičními rivaly. Porto nicméně ještě dnes čeká duel na půdě Vitórie Guimaraes. Belenenses se sice nachází na "bezpečné" čtrnácté pozici, od aktuálně sestupujícího dua Olhanense - Pacos Ferreira jej však dělí pouze lepší skóre.

Benfica vstupovala do utkání s fantastickou formou v zádech - posledních sedm soutěžních duelů svěřenci Jorge Jesúse nejenže vyhráli, ale dokonce při tom nedostali ani gól. Slovinský brankář Jan Oblak odolal i tentokrát a protáhl tak svoji famózní šňůru; nutno ovšem dodat, že jej domácí příliš neprověřili. Zápas byl rozhodnut už v samém začátku, takže se po jeho zbytek fanoušci sborově nudili.

Uplynulo teprve sedm minut hry, když Gaitán poslal hostujícího favorita do vedení - argentinský křídelník si ve středu hřiště srovnal míč na střelu a vyslal na Matta Jonese v domácí kleci dalekonosný projektil. Anglický gólman byl lobovaným míčem zaskočen natolik, že jej nechal propadnout do sítě; čisté svědomí při tom rozhodně neměl.

Vzhledem k tomu, že se z Benfiky na jaře stal mistr v hlídání těsného vedení, se dalo očekávat, že se tady už nic zvláštního nestane. Celý zbytek první půle čekali fanoušci na další gólovku marně, až tři minuty po změně stran pálil Rodrigo po Markovićově individuální akci těsně vedle Jonesovy tyče.

Jediná šance hostů přišla 18 minut před koncem, a Fredymu se dokonce povedlo Oblaka propálit - stál však v evidentním ofsajdu. Definitivní tečkou za snahami o vyrovnání pak byla situace z 81. minuty, o kterou se postaral opět Fredy; ten nejprve viděl žlutou kartu za diskuse, protože v nich ale pokračoval, byl nakonec rovnou vyloučen. Na hráče, který se dostal na trávník až v průběhu zápasu, je to poměrně slušný výkon.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com, abola.pt

Komentáře (3)

Přidat komentář
Hiko

Doufám, že bude pěkně plný stadion Ale Benfica tady zřejmě neztratí - 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele