9. kolo
02.11.2013 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

CF Os Belenenses - FC Porto 1:1

První opravdu hloupou ztrátu v sezoně si dnes na konto připsalo Porto. Obhájce titulu neuspěl na Estádiu do Restelo, a to i přes evidentní převahu a mraky šancí. Domácí se ubránili za pomoci pěti žlutých karet, podmáčeného terénu a pořádné dávky houževnatosti...

Portu nicméně až nezdravě dlouho trvalo, než se konečně dostalo do tempa. První pološanci takto dokonce registrovali domácí, a to až po 20 minutách hry. Tehdy se ve vápně draků snesl míč ke kopačkám Fredyho a Alex Sandro musel ze svého arzenálu vytasit jeden z těch heroičtějších bloků. Bez něj by zřejmě domácí slavili nečekané vedení. Místo toho brzy výsledkově zaostávali, za což mohl závěr první třetiny utkání a proměněná standardka Danila. Úspěšným hlavičkářem byl v tu chvíli Mangala.

V tom okamžiku se dalo očekávat, že se Dragões uklidní a náskok si minimálně do poločasu pohlídají. Jenže tak se nestalo ani omylem. Naopak uběhly pouhé tři minuty a nevídané zatmění donedávna hrdiny Eliaquima Mangaly vcukuletu vrátilo nováčka do zápasu. Francouzský stoper, kterého chce půlka věhlasných klubů Evropy, na malém vápně bůhvíkam pouštěl soupeřův pas z levé strany a přibíhající João Pedro tak měl hodně snadnou úlohu.

Zkoprnělý favorit se naplno probral až po změně stran, kdy příliš dlouho neotálel a začal na trpaslíka tlačit s úmyslem co nejdříve získat otěže utkání zpět pevně do vlastních rukou. Jenže to se Portu nedařilo. V základní sestavě debutující mladík Ricardo Pereira se ve 49. minutě po centru Varely v ideální pozici vyloženě smiloval nad Mattem Jonesem a nedobře si v koncovce vedl také Jackson Martínez či sám Varela, který mohl v 59. minutě využít příznivého odrazu jedné zablokované střely.

Jackson Martínez byl nejblíže vstřelení branky po více než hodině hry, když jen o chlup nevtěsnal mezi tři tyče svou nabíhanou hlavičku. Kompletně bez šancí ale do závěrečného hvizdu nezůstalo ani Belenenses. To se nejdříve marně dožadovalo penalty, aby pak málem udeřilo do rozevřené, riskující obrany v 83. minutě. Tehdy se Hélton musel blýsknout tygřím skokem proti hlavičce Diawary. To byla také vlastně poslední zajímavá příležitost duelu; Porto už se překvapivě k ničemu dalšímu nedostalo...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele