23. kolo
17.03.2013 21:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Vitória SC Guimarães - SL Benfica 0:4

Benfica vyběhla na hřiště krátce poté, co Porto pouze remizovalo 1:1, a všichni tak napjatě čekali, jak s touto hozenou rukavicí naloží - a výsledkem byla vysoká výhra 4:0. Lvi tak odskočili svému rivalovi na čele tabulky už na čtyři body.

Guimaraes se však ukázal jako schopný protivník, alespoň v úvodu zápasu - to byl dokonce lepším týmem, jelikož Benfica se první čtvrthodinu prakticky pouze bránila. Vitória si však žádné jasné šance z úvodního tlaku nevypracovala, zatímco hosté se sice dopředu dostávali sporadicky, leč působili mnohem nebezpečnějším dojmem.

Jardelova hlavička se sice neuchytila, ale Benfica se poté brzy dostala do hry a několikrát to v domácím vápně pořádně zahučelo. Vedoucí gól si favorit schoval na závěr první půle - Gaitán chytře rozehrál přímý kop a uvolnil Limu, jehož náběh do vápna zastavil až penaltový zákrok El Adouy (nutno říci, že Lima v tu chvíli už překonal brankáře Douglase a mířil by do prázdné sítě). Míč si na bílý puntík postavil Cardozo a bez problémů proměnil.

A ve druhé půli už nebylo pochyb, kdo je pánem na hřišti - Benfica dominovala od začátku do konce, a po hodině hry se už domácí mohli prakticky rozloučit s vidinou překvapivých bodů. Nejprve byl (ač možná trochu přísně) vyloučen po druhé žluté kartě Kanú, který sice zasáhl míč, ale spolu s ním také Melgareja, a prakticky okamžitě poté proměnil Garay parádním lobem další Gaitánův pas a zvýšil vedení svého týmu na 2:0.

Domácí fanoušci, nespokojeni s vývojem zápasu, vhodili na hřiště světlici, která přistála blízko brankáře Artura Moraese; jejich chování bylo vůbec nepřístojné a v jednu chvíli do konce vypadalo, že rozhodčí bude muset ukončit zápas. Vitória tak kromě tvrdé porážky bude pravděpodobně muset spolknout i další hořkou pilulku v podobě dodatečných sankcí.

Benfice však takové vyrušení vůbec nevadilo, a v samém závěru přidala proti oslabenému soupeři ještě dvě branky. Jejich autory byli Salvio a Rodrigo, a rozhodně nemuselo skončit jen u toho - poslední minuty utkání se nesly ve znamení jednoho útoku lisabonských za druhým, domácí na zápas totálně rezignovali a mohou být nakonec rádi, že skóre nebylo ještě vyšší.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Hiko

VSC sice patří do té lepší poloviny týmů, ovšem na ty velké týmy nemá - 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele