17. kolo
02.02.2013 21:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Porto si po Gil Vicente smlslo také na Guimarãesi

Skóre 9:0 po dvou zápasech, pořád bez Jamese Rodrígueze - to se dlouho zdálo být něčím nereálným. Nicméně Porto si teď po debaklu Gil Vicente (5:0) vskutku hladce poradilo také s potenciálně nebezpečnou Guimarãesí, která tedy drsným ukončením vlastní osmizápasové série neporazitelnosti akorát potvrdila, že proti velkým firmám mají v Portugalsku tendenci se sesypávat i ta nejlépe hrající mužstva vně úzké špičky.

Klíčem k dračímu úspěchu byla skutečnost, že favorité prostě na nic nečekali - domácí Vitórii okamžitě dali pocítit svou drtivou ofenzivní sílu. Douglas se ostatně brzy musel vyznamenat proti jedovaté střele Varely; bohužel pro něj a celý tým ovšem hned z následného rohového kopu vzešla první branka zápasu. Ve vzduchu se prosadil Mangala, a to k normální hlavičkované pumelici.

Od té doby, přesně 15. minuty, to byla učiněná smršť gólovek; a domácí měli jediné štěstí v brankáři Douglasovi, který se doopravdy držel nad očekávání. Tváří v tvář se například nezalekl Jacksona Martineze, kterého si později vychutnal i ve 36. minutě. Jenže tím se Kolumbijcův ohňostroj maximálně oddaloval, ne-li posiloval. Ještě do přestávky obávaný snajpr přidal druhý gól, když napodobil Mangalu a dělovou hlavičkou zužitkoval Moutinhův centr od rohového praporku.

Po obrátce už tím pádem nebylo moc co řešit a Dragoes pohodlně mohli pokračovat v obyčejném znásilňování nezkušených protivníků. Kvalitní kontrola balonu a přehled o hře v podání Fernanda nejprve vedly k Jacksonově trefě na 3:0, přičemž posledním dodavatelem nezastavitelného "nástupce Falcaa" se stal oslavenec Silvestre Varela (28 let), když jej brilantním centrem vyzval ke snadné hlavičce. Jackson Martinez se tak právě nachází na 18 zářezech v 17 ligových kolech; stěží uvěřitelné.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Hiko

Guimarães je sice schopna Porto při troše štěstí potrápit (jako v sezoně 10/11, tehdy byla VSC spolu se SCP a PdF jediná, která vzala Portu body) , ale myslím, že FCP předvede chytřejší výkon - 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele