16. kolo
27.01.2013 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sporting CP - Vitória SC Guimarães 1:1

Sporting poprvé pod novým koučem Jesualdem Ferreirou ztratil body - neporazitelnost však stále zůstává. Vitória Guimaraes si z Lisabonu odváží domů cenný bod za remízu 1:1.

Ferreira se s odchodem levého beka Insúy vypořádal velmi rychle, když do kádru přivedl Joaozinha z Beiry Mar; nová posila také ihned naskočila do základní sestavy. Levá strana hřišta byla v jejich podání dokonce tou nebezpečnější a první půlhodinu tahala ve formě hrající Vitória za kratší konec (zejména díky skvělému Capelovi).

Hostující síť se poprvé rozvlnila už po pěti minutách - Boulahrouzova hlavička zblízka však byla správně posouzena jako ofsajdová. Carrillovi po 19 minutách chyběly po skvělé individuální akci k nádhernému gólu centimetry; brankář Douglas sice na střelu nedosáhl, ale břevno jeho klece mu ušetřilo práci.

Sporting tak sice začal lépe, ale Vitória se v poslední čtvrthodině první půle přece jen zvedla a zaujala dobrým fotbalem, což platí zejména pro mladého záložníka Ricarda, který ukázal velmi slušnou techniku, odhodlání a obrovskou rychlost.

A druhá půle začala právě v tomto duchu - Patrício se tak dostal ke dvěma zákrokům ještě předtím, než v 53. minutě poprvé kapituloval. Marcos Matías poslal centr do vápna, před Baldém se snažil odklidit míč Xandao, ale hrubě se mu to nepovedlo - Baldé se sice k balonu nedostal, ale jen za cenu jeho sklepnutí za vlastního gólmana - 0:1.

Sporting tak musel odpovídat, což na sebe nemohl vzít nikdo jiný než Ricky van Wolfswinkel. Už tři minuty po inkasované brance se na pravém křídle utrhl Miguel Lopes a poslal do vápna pěkný pas, který číhající nizozemský kanonýr proměnil v gól nádhernou patičkou - 1:1.

V poslední půlhodině hry už tempo trochu polevilo; Sporting držel míč a projevoval více snahy vyhrát, ale obrana Guimaraese byla velmi dobře organizovaná a domácím nepomohl ani fakt, že na hřišti byli zároveň Carrillo, Capel, Jeffrén, Viola i van Wolfswinkel. Přesto však ještě došlo k dramatu - nejprve střelec vyrovnávací branky bůhvíjak minul hlavičku z bezprostřední blízkosti (centroval opět Lopes), poté na druhé straně Ricardo marně volal po (zřejmě zasloužené) penaltě. Skóre se však už nezměnilo.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Hiko

2:0

Reagovat
Hiko

chybí mi tu smajlík, který se tluče hlavou o zeď

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele