25. kolo
06.04.2013 21:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Sporting CP - Moreirense FC 3:2

Pořádné drama zažili diváci v Lisabonu - Sporting sice opět zvítězil, ale ani tentokrát nešlo o žádnou krasojízdu a rozhodovalo se na poslední chvíli, konkrétně Violovou hlavičkou v závěrečné minutě nastaveného času.

Lvi tak dokázali své vedení uhájit až napotřetí; předchozí zásahy Capela s Wolfswinkelem srdnatě bojující soupeř pokaždé vymazal. Po cenné výhře 3:2 v Braze si tak Ferreirův tým zopakoval totéž skóre a posunul se už na šestou příčku, o jediný bod za kýženými pohárovými pozicemi (tu poslední momentálně okupuje Marítimo). Moreirense zůstává čtrnácté a může se po víkendu propadnout na sestupové pozice.

V první půli to přitom na žádné velké drama nevypadalo - oba soupeři si vytvořili minimum šancí a diváky tak vzrušila vlastně pouze penaltová situace, která pět minut před koncem znamenala vedoucí gól pro domácí. Anílton nešikovně fauloval Brumu, k nařízenému kopu se postavil Capel a napálil míč do vinglu Ricardovy brány.

Po přestávce se však tempo mnohanásobně zvýšilo, oba celky zařadily vyšší rychlostí stupeň a konečně bylo na co koukat. Nabil Ghilas, největší hvěza Moreirense, kterou v létě dost možná čeká přesun právě do Sportingu, vyrovnával po krásné akci - nejprve ukázal brilantní techniku, s níž přešel přes svého strážce, a následně chytře poslal míč z těžkého úhlu za Patrícia.

Sporting na vyrovnávací gól zareagoval zvýšením tlaku a zejména mladíci Bruma, Cédric a André Martins způsobovali hostům hodně problémů. Druhý vedoucí gól však vstřelil Ricky van Wolfswinkel, autor hattricku v Braze; nizozemský střelec plně využil šance, která se mu naskytla po úvodní nahrávce Iloriho a Cédrikově přiťuknutí pod sebe. Šlo o jeho už osmnáctou branku v sezoně.

Domácí následně mohli zvyšovat skóre prostřednictvím Brumy a Labyada, leč neúspěšně; bylo to tak Moreirense, kdo se překvapivě dočkal čtvrté branky utkání. Druhý vyrovnávací gól začal přímým kopem Fábia Espinha, který ve vápně hlavou trknul do brány Aníbal Capela.

Za těchto okolností museli domácí chtě nechtě skórovat potřetí, na což kouč Ferreira zareagoval odvážnými střídáními: ze hřiště se odporoučeli oba krajní obránci, které nahradili hráči vyloženě do útoku. To pochopitelně poskytlo Moreirense ideální příležitost k brejkům, a zejména Ghilas v nich vypadal hodně nebezpečný, ač se do skutečné gólovky dostat nedokázal.

Na druhé straně si další šance připsali postupně Dier, Labyad, Viola a Wolfswinkel, nicméně po uplynutí 90 minut na tabuli stále svítilo skóre 2:2. Kýžený třetí gól tak nakonec spadl favoritovi do klína až v nastaveném čase - Iloriho centr do vápna našel Wolfswinkela, který dokázal v těžké situaci hlavou přiťuknout míč Violovi, jehož hlavička v pádu zhatila šance hostů na úspěch.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Hiko

tohleto Sporting musí vyhrát - 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

A bylo to o prdel. Už jsem myslel, že mám tiket v hajzlu.

Reagovat
Hiko

spíš by byly poháry pro SCP v ha*zlu

Reagovat
smazaný uživatel

Uf ... bylo to o prsa. Ale aspoň tak, Sporting musí tabulkou výše!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele