21. kolo
02.03.2013 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting ani Porto si společnou remízou nepolepšily, spíš naopak

Třicetibodová propast mezi oběma aktéry "o clássika" se po včerejšku neteční ani nenafukuje, a to je neklamné znamení toho, že jsou zklamány obě strany. Porto hodilo rukavici Benfice, která se zápasem na půdě Beiry-Mar může odpoutat na čele tabulky; Sporting prováhal další příležitost k posunu blíže pohárovým příčkám. A že dalších možností už moc nebude, ročník se pomalu nachyluje...

Lvi přitom dnes nebyli nějaké senzaci v podobě jakéhokoliv vítězství dvakrát blízko. Například celých úvodních 35 minut museli strávit v ostražitém bloku, neboť Porto zkrátka a dobře dominovalo. Fernando se svou klasickou grácií uplatňoval svůj monopol na střed pole, Jackson Martínez vypadal nebezpečně, kdykoliv přebral balon, a solidní aktivitou hýřil také donedávna zaměstnanec Sportingu Marat Izmajlov. Proto také Rui Patrício do přestávky zasahoval hned několikrát, nejvíce se musel snažit proti Martínezovi a Defourovi.

Největší šance úvodní části nicméně spadla do klína Leões, když Dier výjimečně rozevřel obranu favorita parádní kolmicí, Van Wolfswinkel za sebou nemilosrdně nechal Otamendiho a pak trestuhodně udělal hrdinu z Héltona. Fanouškům Porta se tehdy musely před očima v mžiku promítnout všechny ty nezdary na stánku Josého Alvaladeho, které se nepřetržitě táhnou až do roku 2008 (tehdy naposledy zde Dragões vyhráli, což platí i nadále tím pádem).

A tenhle nepříjemný pocit po obrátce přetrvával, tentokrát docela dobře permanentně, neboť Sporting si po onom přičichnutí začal více věřit a obrázek hry takřka dokonale vyrovnal. Porto sice nadále častěji přebíralo iniciativu, Lvi ovšem za přispění po delší době výtečného Rinauda perfektně kontrovali hbitými protiútoky (zvláště po představení žolíků Carrilla a Brumy).

Samo Porto si pak jen těžko tvořilo šance - Rui Patrício musel být ve střehu akorát proti Alexi Sandrovi a Atsuovi - a na tom se nic moc nezměnilo ani po dalším Rojově vyloučení zhruba čtvrthodinu před koncem (leč druhá žlutá karta byla přinejmenším diskutabilní). Naopak si ještě Van Wolfswinkel zopakoval situaci 1 na 1 s Héltonem a do zajímavé pozice se jindy dostával rovněž Carrillo.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 2x Martínez

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Hiko

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 to bude drtička

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele