8. kolo
03.11.2012 21:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

SL Benfica - Vitória SC Guimarães 3:0

Už třetí výhru v pohodlném poměru 3:0 registruje loňský vicemistr z Lisabonu; a také tentokrát až nečekaně hladce smetl tradičně nepříjemného soka, který ke všemu nastoupil v barevné kombinaci zdánlivě evokující rivala z Porta. Nicméně jakkoliv mu nešlo upřít až nelidskou obětavost (v jednu chvíli dokonce soupeře při střelbě během pár vteřin odmítly hned tři hrdinské bloky), kvalitativní rozdíl mezi oběma stranami byl více než zřejmý.

Zejména celá zbrusu nová levá lajna ve složení Luisinho-Ola John (obvykle Melgarejo-Gaitán, oba by měli být definitivně zdrávi pro středeční pohárové klání) znovu klapala nejlépe, jak mohla. Především nová posila z Twente byla famózní, s míčem neustále pracuje v rychlosti a přitom se zvednutou hlavou. Obecně potom Benfica potvrdila, že je typicky křídelním mužstvem. Vápno Guimarãese bylo běžně zasypáváno i několika centry po sobě (Garay měl po jednom takovém z pravé strany ve 43. minutě rozhodně skórovat); a také veškeré góly padaly po akcích ze stran.

Nejprve ve 37. minutě Ola John uvnitř nedokonale bráněné šestnáctky (všimněte si hned tří mužů v bílém bez "svého hráče") ideálně našel hlavu Óscara Cardoza, který špičkovým projektilem vymetl vzdálenější šibenici. Poté ve 47. minutě Ola John centroval pro změnu na zadní tyč, kde byl v náběhu faulován Salvio, a z následného pokutového kopu zvýšil opět paraguayský ostrostřelec. A konečně také třetí gólovou akci z 67. minuty rozjel na levé straně John, jenž na osu pole směřoval míč Cardozovi. Již šestigólový forvard ale tentokrát sám nezakončoval, balon raději vypustil do běžecké dráhy Limy a ten si věděl rady namísto svého kolegy. Využil osudové neobratnosti N’Diayeho, aby levým vnějším nártem na přední tyči zcela nekompromisně propálil brankáře Douglase.

Pro Benfiku to mohl být další dokonalý večer, ovšem stejně jako minule se přeci jen dostavila kaňka v podobě hloupé červené karty. Tentokrát šel předčasně pod sprchy sotva příchozí mládenec André Gomes, když ošklivě zadupl kotník Leonelu Olímpiovi. Na rozdíl od Enza Péreze tedy ani nemusel být napomínán podruhé, jeho surový zákrok byl jednoznačně na přímou rudou.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

7:2

Reagovat
Hiko

VSC se bude zase dívat top týmům na záda - 4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele