17. kolo
03.02.2013 21:15 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

SL Benfica - Vitória FC Setúbal 3:0

Benfica si nedělala těžkou hlavu a vyprovodila soupeře ze Setúbalu z vlastního hřiště tříbrankovým výpraskem. Vitória nevyhrála na Estadio da Luz od roku 1987; domácím neuškodily ani absence Melgareja, Matiće a Cardoza..

Jesúsovi Orli od začátku nenechali nikoho na pochybách, kdo že bude dnes diktovat tempo hry, a už po třech minutách otestoval brankáře Kieszeka krouceným přímým kopem Rodrigo; polský gólman musel neposedný míč vykopávat doslova na poslední chvíli. O chvíli později však už poprvé kapituloval - Maxi Pereira ošálil soupeřovu obranu a předložil nabídku Enzo Pérezovi, který uklidil balon do sítě nechytatelnou ránou - 1:0.

Hosté se však po špatném začátku nesložili a dokonce se jim dařilo ohrožovat Artura v domácí brance; mohl za to zejména aktivní Jorginho, který po čtvrthodině hry měl na kopačce vyrovnání, ale přestřelil. Klíčovou ránu však Setúbal dostal po půlhodině hry, kdy z trávníku odkulhal zraněný Bruno Gallo.

Benfica se znovu rychle ujala převahy a Rodrigo mohl zblízka skórovat v 37. minutě; u zrodu akce byl opět centrující Maxi. Do druhé půle nastoupili Orli ještě aktivněji, a po deseti minutách bylo po zápase - hlavním mužem u obou branek, které zajistily favoritovi bezpečné tříbrankové vedení, byl Lima. Nejprve si naskočil na přesný Luisaův míč za obranu a přízemní ránou zkušeně překonal Kieszeka - 2:0.

Krátce poté se brazilský útočník převtělil do role asistenta a předložil Rodrigovi takový centr, že zkrátka nešlo nedat - 3:0. V tu chvíli už bylo jasné, že poslední naděje hostů na body zmizely v nenávratnu.

Utkání mohlo skončit ještě mnohem větším debaklem; André Gomes, Salvio a Gaitán však postupně ztroskotali na skvělém Kieszekovi. Na druhé straně mohl alespoň čestný gól zaznamenat Jorginho, ale ani ve své druhé velké šanci v zápase vůbec netrefil síť Arturovy brány.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Hiko

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele