24. kolo
30.03.2013 21:30 CET
6 : 1
(3:0)

Reportáž

SL Benfica - Rio Ave FC 6:1

Benfica v divokém utkání rozstřílela doma Rio Ave 6:1 a ideálně tak odpověděla na výhru Porta; její náskok na čele tabulky zůstává i nadále čtyřbodový. Hosté stále bojují o pohárové pozice, kterým se však dnes rozhodně nepřiblížili.

Lisabonský klub vstupuje do závěrečné fáze sezony ve fantastické formě - vyhrál už pošesté za sebou a gólový účet z těchto zápasů zaokrouhlil na dvacítku. Ani reprezentační přestávka svěřence Jorge Jesúse evidentně nijak nerozhodila; diváci navíc kromě sedmi branek viděli také hned tři červené karty.

Domácí byli před utkáním jasným favoritem, a tuto pozici potvrzovali od samého začátku - Melgarejo hned v první šanci poslal Gaitánovu přihrávku přesně pod břevno, a než se Rio Ave stačilo vzpamatovat, prohrávalo už o dvě branky. Úspěšným střelcem byl tentokrát Matić, kterému asistoval opět Gaitán - v tomto případě z rohového kopu, jejž rozehrál přesně na hlavu srbského záložníka.

Po pouhé čtvrthodině hry tak bylo prakticky jasno; Benfica působila nezastavitelným dojmem, zejména pak čtveřice Gaitán, Enzo Pérez, Lima a Melgarejo. Otevřenost utkání však do určité míry vyhovovala i hostům, kteří se nehodlali vzdát bez boje a sami několikrát zahrozili - Ukrův přímý kop skončil na tyči, a domácí obrana se musela mít hodně na pozoru před aktivním Bebém, kterého v největší šanci vychytal Artur (poté, co mladý křídelník obešel hned trojici protihráčů).

Definitivního rozuzlení se zápas dočkal těsně před pauzou, když Pérezův přímý kop zblízka dorážel do sítě Lima. Tentýž hráč také (už po přestávce) zvyšoval na 4:0 překrásně zatočenou střelou z rohu vápna; za této situace to vypadalo na jasný debakl, avšak hráči Rio Ave se nevzdávali ani tentokrát a dokázali snížit. Tarantiniho střelu tečoval Hassan, a protože gólman Moraes reagoval na původní trajektorii míče, dokutálela se až do sítě.

Po hodině hry přišla první červená karta - a bylo to možná trochu přísné. Viníkem byl Wíres, který si vysloužil druhou žlutou kartu za zákrok na Péreze. I v oslabení však hosté ukazovali, že mohou být nepříjemným soupeřem, a nadále pokračovali v útočných pokusech - aktivní Bebé se málem prosadil po dalším sólu v 72. minutě, kdy sice proběhl s míčem u nohy téměř 60 metrů, ale výslednou střelu vykopával z brány pozorný Artur.

Wírese brzy následoval kolega Edímar, čehož Benfica využila k navýšení náskoku o další dvě branky. Nejprve Lima dokonal hattrick poté, co se k němu ve vápně dostal odražený míč, a poté si svůj zasloužený zápis do utkání zajistil také Pérez - akci započala skvělá individuální práce Oly Johna, který nastřelil tyč, a argentinský záložník se z dorážky ani nemohl mýlit.

Radost domácím fanouškům jen trochu zkalila 90. minuta, kdy se už za rozhodnutého stavu pakoval pod sprchy také dvakrát žlutý Melgarejo. Kouč Jesús tak už může přemýšlet nad tím, jak tuto famózní formu co nejlépe potvrdit v těžkém čtvrtfinálovém dvojutkání v Evropské lize proti Newcastle..

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Hiko

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele