20. kolo
24.02.2013 20:15 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

SL Benfica - Paços Ferreira 3:0

Na Estádio da Luz se potkal druhý celek tabulky s třetím, a přesto konečný výsledek nikoho nepřekvapil - mezi vedoucím duem a zbytkem ligy zkrátka zeje obrovská propast, což Benfica dnes bez problémů potvrdila, když porazila překvapení soutěže Pacos Ferreira poměrem 3:0.

Orli, jejichž trenér Jorge Jesús udělal v sestavě čtyři změny oproti pohárovému zápasu s Leverkusenem, začali dle očekávání aktivněji a protivníka, který si letos udělal jméno kromě výsledků i atraktivní předváděnou hrou, zatlačili hned v úvodu; pokusy Cardoza i Salvia však zůstaly na půli cesty. O chvíli později však už domácí vedli - Salvio našel Enza Péreze, který se prosmýkl mezi Ricardem a Tiagem Valentem a uklidil míč do sítě - 1:0.

Tlak domácích pokračoval a gólman Cássio musel vytáhnout skvělé zákroky proti Cardozovi, Maximu a Limovi. Pacos se sebrali až po půlhodině hry, kdy jejich přihrávky nabyly na přesnosti a málem toho využili Diogo Figueiras s Cícerem; pomezní však oběma borcům odmával (sporný) ofsajd. I přesto se však před Arturovu bránu dostali André Leao a Vítor, leč gólovou tečku jejich počínání nemělo.

Stále to však byla Benfica, kdo držel otěže zápasu v rukou; skvělý Ola John na levém křídle naservíroval křížný pas Cardozovi, který se prohnal kolem chybujícího Ricarda a napálil míč do tyče. Poločasový hvizd tak hostům hodně ulevil.

Orli však pokračovali ve výborném výkonu i po opětovném rozehrání, a Cássio musel vytáhnout excelentní zákrok proti Cardozovi, jehož střelu vyrazil na roh; z něj však padl druhý gól utkání. Na centr od praporku si naskočil Luisao a hlavou poslal míč do tyče; možnost dorážky dostal aktivní Cardozo, a ten už nemohl minout - 2:0.

V té chvíli bylo o osudu zápasu prakticky rozhodnuto, a pozornost domácích tak trochu polevila. Přesto se však k třetí brance málem dostali Luisao s Martinsem, zatímco útoky hostů nedělaly Arturovi přílišné problémy. Třetí branku nakonec vsítil Lima, který byl sice podle opakovaných záběrů v době originální Martinsovy přihrávky na Aimara v ofsajdu; míč se však nakonec dostal skrz vápno až k němu, a rozhodčí finální gól utkání posvětili - 3:0.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Hiko

třeba

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica dnes dostane góla, luxní kurs!

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele