30. kolo
19.05.2013 19:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

SL Benfica - Moreirense FC 3:1

Benfica otočila domácí utkání s Moreirense a se sezonou se rozloučila výhrou, nakonec jí to však nebylo nic platné - Porto si třetí titul v řadě už pohlídalo. Smutek zavládl i v táboře hostí, kterým se tak zpečetila jistota sestupu..

Vědomy si potřeby zvítězit, začaly oba celky poměrně zostra, a první poločas se odehrál v překvapivě vyrovnaném duchu. Nejprve zahrozili domácí, když Ola John z levého křídla našel na druhé straně hřiště Salvia, který však pálil mimo; na druhé straně musel zasahovat Artur po skrumáži ve vápně, z níž finální střelu vytěžil Aníbal.

Hostující brankář Ricardo Ribeiro se poprvé předvedl ve 24. minutě, kdy zlikvidoval dalekonosnou ránu Matiće; dorážet chtěl ještě Pérez, ale byl v ofsajdu. Dvě minuty před pauzou se znovu osmělilo Moreirense, a tentokrát už s gólovou tečkou - přímý kop z levé strany propadl až k agilnímu Ghilasovi, který posunul na Viníciuse, a ten už tváří v tvář Arturovi nezaváhal.

Benfica mohla vyrovnat ještě do přestávky, jenže Lima trefil po Johnově rohu a Salviově přiklepnutí pouze tyč; domácí si tak museli počkat do 49. minuty, kdy Gaitánův pas přesně našel Cardozovu hlavu, a bylo to 1:1. Favorit mohl jít do vedení o deset minut později, to by však proti Salviovi nesměl famózním zákrokem zasáhnout Ribeiro.

I Moreirense však mělo své šance - do jedné se málem dostal Ghilas, avšak na Paulinhův pas nedosáhl. Aktivnější byla po pauze nicméně jasně Benfica; Cardozo sice ještě nedokázal využít perfektní Pérezův pas, ale z další akce se už urodilo. 10 minut před koncem vyzval skvělý Salvio na pravé straně Limu, jehož pokus na přední tyči ještě skvěle zblokoval Ricardo; z dorážky však už byl brazilský forvard úspěšný.

Finální podobu skóre pak dala situace z 90. minuty, kdy Paulinho ve vápně rukou zastavil střelu Limy mířící do brány; červená karta a penalta na sebe pochopitelně nenechaly dlouho čekat. Míč si na bílý puntík postavil Lima a bez problémů uzavřel skóre zápasu na 3:1.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele