22. kolo
10.03.2013 21:15 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Benfica prostřednictvím své latino enklávy zdemolovala Gil Vicente

Po tomhle výkonu se už na Estádiu da Luz skutečně nemohlo pískat. Benfica ani potřetí v řadě s Gil Vicente v lize neinkasovala, ba co víc - rovnou ho zničila pěti góly. Ty si rovnoměrně rozdělili samí Jihoameričané - třikrát úřadovali Argentinci, jednou Brazilec a skóre otevíral dokonce uruguayský zástupce v hlavním městě Portugalska.

Těsně před výkopem favorizované Orly potkala nepříjemnost - z menšího úrazu ze zápasu s Bordeaux se nestihl vzpamatovat kapitán Luisão, a tak defenzíva postrádala svého klasického dirigenta. Což se možná projevilo krátce po začátku, když se Artur s vypjetím všech sil natahoval pro střelu Luíse Manuela. To však byla vpravdě ojedinělá chvilka, při níž se domácí golman alespoň nějak zapotil, jinak úřadovala výhradně Benfica.

Ta šla do vedení v 11. minutě, když krásnou diagonálu vstříc Maximu Pereirovi vykouzlil Enzo Peréz a uruguayský bek se šťastně prosadil skrze záludně tečovaný centr. Určitou dávku másla měl tehdy na hlavě golman Gil Vicente, který se červenal také o deset minut později. Tehdy si sice Salvio fantasticky vychutnal tři protivníky, pak se ale rozhodně neměl radovat po své střílené přihrávce. Brankář Adriano se dnes holt nevyspal dobře a o poločase dokonce kuriózně přepustil místo mezi třemi tyčemi Murtovi; v tu chvíli už to bylo 3:0, když Melgarejo vzorně zakončil sérii přihrávek.

Abychom byli fér k hostujícímu mančaftu, alespoň jednu branku vstřelit rozhodně mohl. V brejcích vypadal pravidelně poměrně nebezpečně a zejména Luís Martins se musel v šatně po utkání hlasitě tázat "jakto?!". Jeden jeho citlivý lob přes Artura totiž skončil na břevně a jedné z tyček - potom se balon odrazil do hřiště.

Naopak Orli byli nemilosrdní. Po hodině hry zvyšoval na 4:0 Lima, když se opřel do Johnova centru, a to vůbec nejlepší si Benfica schovala na samotný závěr. Na konci delikátně spolupracující argentinské osy stál Gaitán; před ním si výborně porozuměli Pablo Aimar a asistující Salvio.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Hiko

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele