14. kolo
13.01.2013 21:15 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

SL Benfica - FC Porto 2:2

Slavné O Clássico okořeněné příchutí přímé bitvy o první místo vítěze nenašlo - po rychlých čtyřech brankách už další nepadla, a Benfica se tak rozešla s Portem smírně 2:2.

Oba celky se musely obejít bez některých opor - domácí postrádali kapitána Luisaa, který se objevil pouze na lavičce a jeho místo v obraně zaujmul Jardel, hostům pak chyběli pro změnu Maicon a také James Rodríguez. A právě absence důležitých stoperů na obou stranách jako by předurčila začátek utkání - zatímco většinou se oba sokové dlouho oťukávají, dnes padly všechny branky už v úvodních dvaceti minutách.

V osmé minutě se k přímému kopu postavil Moutinho, jeho centr prolétl nad hlavami Jacksona a Garaye a našel hlavu Eliaquima Mandaly, který měl nehlídán na malém vápně jednoduchou práci - 0:1.

První gól padá zejména na vrub Melgareja; mladý paraguayský bek však své zaváhání odčinil hned vzápětí, kdy poslal levačkou z rohu do vápna fantastický centr. Přes Cardoza s Jardelem se míč dostal až k Nemanjovi Matićovi, jehož úžasný akrobatický volej dokonale uzemnil publikum na Estádio da Luz - 1:1.

Jenže Porto si své vedení vzalo brzy zpátky, a to zejména zásluhou domácího gólmana Artura Moraese. Ten měl po čtvrthodině hry před sebou jednoduchý úkol sebrat míč, ale selhal, čehož využil pohotový Jackson, vyhnul se bránícímu Garayovi a našel domácí síť podruhé - 1:2.

Ani to však ještě zdaleka nebyl konec; Benfica se odmítala smířit s nepříznivým výsledek a po dalších dvou minutách bylo opět srovnáno. Ani tentokrát se to neobešlo bez chyb - Hélton s Otamendim se nedokázali domluvit a odklidit míč do bezpečí v jednoduché situaci, což byla výzva pro včas reagujícího a přesně střílejícího Gaitána - 2:2.

Zbytek první půle už logicky proběhl v klidnějším tempu - ani Cardozo na jedné, ani Moutinho na druhé straně branky nedosáhli. I po obrátce diváci sledovali volnější, ne tak zběsilý fotbal; čím méně se však oba týmy vrhaly do ofenzivních radovánek, tím více na hřišti rostlo napětí. Jak domácí, tak hosté postupně hodně přitvrzovali a jen benevolentní metr sudího Ferreiry zabránil větším karetním trestům.

Pokud už se však některý z týmů dostal po obrátce do vyložené šance, byla to Benfica. Hélton musel v 68. minutě na zem proti přízemní ráně Salvia, a přibližně o deset minut později jen tak tak vyrážel zakroucený projektil z kopačky Cardoza. Právě tato situace, která po brance volala nejvíce, se nakonec ukázala jako klíčová pro závěr zápasu. V něm už se totiž nic zajímavého nestalo; remízu berou zřejmě oba celky, Porto pravděpodobně více.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smetos

Reagovat
ryzskej

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
FC Porto FC

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

snad to úspěšně zvládnem a vyhrajem, ikdyž realita bude spíš remíza. 1:2

FCP

Reagovat
Hiko

Už se na mač moc těším, jako nestranný pozorovatel se chci bavit - 2:2 třeba

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele