20. kolo
23.02.2013 19:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

SC Braga - Vitória SC Guimarães 3:2

Braga si konečně řekla "dost!" a jejího načasování budou litovat především v Guimarãesi. Jeho vyslanci totiž čerstvě na Estádiu Municipal de Braga nepochodili, jakkoliv hrozivě vypadající skóre zvládli alespoň zkrotit na relativně přívětivých 3:2. Arsenalistas se teď obracejí na Benfiku, která je svou výhrou může na jediný bod přiblížit třetímu fleku...

Tradičně vypjaté derby v rámci regionu Minho od počátku nasadilo laťku poměrně vysoko, minimálně co se nasazení týče. Braga na svého soka vyrazila s vysokým presinkem, aby pořádně vynikla absence nějakého ofenzivního záložníka v kádru hostujícího mužstva. Přesto to byla právě Vitória, kdo se ze standardky prostřednictvím El Adouy prosadil k první zajímavější šanci, naopak Braga se v tomto směru dosti rozpakovala, takže Douglas hladce zasahoval až ve 35. minutě proti Soudaniho ráně.

Vzhledem k úpornému charakteru téhle nahecované bitvy bylo předem jasné, že pokud padne gól, půjde o ojedinělou akci. A to se také vyplnilo, ačkoliv úder ještě do přestávky šlo brát za mírné překvapení. Střelec, ten už nešokoval ani v nejmenším. Prosadil se totiž Éder, a to konkrétně hlavou po Vianově centru z pravé strany.

Druhé dějství už bylo z pohledu nezaujatého diváka atraktivnější, jaksi uvolněnější, ne tak nervózní. Quim se hned musel vytasit s bystrým zákrokem proti Ricardovi, aby se na druhé straně Douglas třásl v souboji 1 na 1 s Hugem Vianou. Nakonec si mohl oddechnout, neboť si to balon namířil jen těsně vedle levé tyče, ovšem výdech pochopitelně netrval příliš dlouho. Uběhly další dvě minuty, všudypřítomný Viana kopal roh a Paulo Vinícius byl ve vzduchu suverénní.

Arsenalistas pohodově směřovali za vítězstvím, což jedině potvrdila 58. minuta. Tehdy si Éder kousek za vápnem zpracoval centr z pravé strany, ustál souboj rameno na rameno a pak hravě obstřelil bezradného Douglase - 3:0, hotovo. Tedy pro tuto chvíli; tehdy ještě nikdo nemohl počítat s příchodem dramatické koncovky. Její tvorbu započal stoper Paulo Oliveira, když využil další vzdušné nepřesvědčivosti brankáře Quima (ten včera při centrovaných balonech zvláště často váhal); a velkou parádou dokonal Soudani. Ten zády k brance převzal míč za pomoci pohotové žonglérské ochutnávky, obešel Quima a zakončil do prázdné klece.

Bohužel pro Guimarães pouze tyhle dva góly na bod přirozeně nestačily; a na další se už Vitória ve zbývajících čtyřech minutách normální hrací doby nezmohla, ani s pomocí bleskurychlého vykartování nedávno pozlaceného Nigerijce Echiéjilého.

Autor: Tomáš Daníček / ojogo.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hiko

VSC v Braze moc neumí - 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele