16. kolo
26.01.2013 21:15 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

SC Braga - SL Benfica 1:2

Braga ani napočtvrté neudolala rivala z předních pater tabulky. Zatímco na Estádiu da Luz na podzim alespoň remizovala, doma s Benfikou rovnou padla. Hostům tři body vystřelili Salvio s Limou ještě před pauzou, Arsenalistas už pak akorát v samotném závěru korigovali prostřednictvím nové posily jménem Joao Pedro.

Benfiku před výkopem potkala jedna velká nepříjemnost, která se přidala k dopředu známé absenci zadáka Garaye - doopravdy těsně před zahájením sobotního šlágru totiž přišel k úrazu paraguayský kanonýr Óscar Cardozo, a tak Jorge Jesus musel zaimprovizovat a na podhrot/druhý hrot nasadit Olu Johna. Ani Cardozova absence nicméně Benfiku nevyvedla z míry, respektive jí nezabránila v dosažení rychlé branky. Už v sedmé minutě zaspolupracovali dva Argentinci, Salvio s Gaitánem, když prvně jmenovaný dorážel střelu svého krajana.

Stejně jako se ovšem lisabonští nezalekli zranění své opory, nepoložilo ani Bragu časné inkasování. Do velké šance se ihned dostal Mossoró, na něhož marně zívala odkrytá klec, z těžkého úhlu pokoušel štěstí Éder a s jedním brilantním zákrokem se musel vytasit také Artur, když vyrazil hlavičku Haase. Diváci si mezitím užívali svižný, avšak zároveň nikterak zběsilý - zkrátka kvalitní - zápas.

Jeho průběh nadále připepřovaly zejména šance domácích, přesto to byli hosté, kdo se postaral o další změnu skóre. Protiútok vedl ve 37. minutě Gaitán, Lima zakončoval a golman Beto trestuhodně nechal pod sebou proplout lehký balon do sítě. O okamžitou odpověď se záhy sice pokoušel Éder, před pauzou už ale Braze štěstí nepřálo.

A ani po ní to zprvu nebyla žádná sláva, Benfica nastoupila soustředěnější, lépe kontrolovala statistiku držení míče a Artur musel znovu do pohotovosti až po více než hodině hry - tehdy jeho kolena nastřelil právě vystřídavší Pedro. Tedy stejný hráč, který po velké Salviově příležitosti přeci jen snížil v 79. minutě, jakmile si zpracoval Éderův vysoký míč a oběhl Artura. To už ale bylo pro Arsenalistas až příliš pozdě; kór když vzápětí Haas jenom za cenu červené karty zastavil unikajícího Limu. Největší letošní návštěva na Quarry tak byla podrobena dalšímu zklamání z velké bitvy.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Hiko

Zkusím potěšit fanoušky FCP - 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda .. Vybojovaná výhra a ta vždycky těší dvakrát tolik.. VAMOS SLB!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele