13. kolo
06.01.2013 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Braga - Moreirense FC 1:0

Braga sice těsně, ale přece jen doma porazila poslední Moreirense a po výsledku 1:0 odskočila pronásledovatelům Pacos Ferreira na čtyři body.

Hosté sice potvrdili, že na velké týmy umí - problémy s nimi mělo v lize i Porto a v poháru dokonce vyválčili remízu s Benficou - ale na tolik potřebné body v boji o záchranu to nakonec nestačilo. Braga uspěla i přesto, že jí chyběli hned dva obránci stabilního základu, Douglao a Leandro Salino.

Utkání začalo v nervózním duchu; ani jeden ze soupeřů nechtěl udělat chybu, a až na nedotaženou akci Fábia Espinha a Ghilase na straně hostí se toho příliš nedělo. Braga poprvé zahrozila až ve 23. minutě, ale byla to čistá gólovka - Rúben Amorim chytře vyzval Alana, který postupoval na branku, ale jeho váhání se střelou umožnilo gólmanu Ricardovi vyběhnout a zmenšit střelecký úhel. K dorážce se pak sice dostal nikým nehlídaný Éder, ale zblízka trestuhodně přestřelil.

Strategie Moreirense byla jasná: eliminovat tlak favorita a spolehnout se na potenci jedné z útočných hvězd, Espinha s Ghilasem. A vůbec to nevypadalo bezvýchodně - oba zmiňovaní těsně před koncem poločasu skutečně zaměstnali brankáře Beta, který však ukázal svoje kvality a zlikvidoval jak nebezpečnou přízemní střelu, tak ostrou hlavičku.

Druhá půle začala v podobném duchu, ale krátce před hodinou hry se Braze konečně podařilo prolomit obranný zámek soupeře a v 56. minutě šla do vedení. Amorim a Mossoró zakombinovali ve středu pole a míč se dostal až k Ismailymu, který svůj energický výlet po levé straně zakončil ránou do tyče; k dorážce se dostal opět Éder, a tentokrát už další selhání nepřipustil - 1:0.

Moreirense se však i přes nepříznivý vývoj nevzdalo a začalo nebezpečně tlačit. Jenže svěřenci Jorgeho Casquilhy mají dlouhodobý problém s produktivitou, a to se ukázalo i dnes - Arsenalistas rozhodně nepředvedli bůhvíjak přesvědčivý výkon, ale impotence kousavého soka ve finální třetině jim nakonec zajistila všechny body bez větších problémů.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Hiko

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele