22. kolo
09.03.2013 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Braga - CS Marítimo 2:0

Braga porazila v důležitém utkání Marítimo 2:0, potvrdila zlepšenou formu a opět se po nějaké době posunula na třetí místo. Z něj ji však může ještě sesadit tým Pacos Ferreira, který na svůj zápas teprve čeká. Marítimo zůstává šesté.

Výhru svými brankami zajistili postupně Hugo Viana a Alan, a je třeba říct, že šlo o výsledek plně zasloužený - Arsenalistas odehráli zápas v pohodovém tempu a Marítimo vypadalo bezradně s výjimkou posledních 20 minut, kdy se trochu zvedlo, ale na body to nestačilo ani tak.

Domácí začali lépe a Viana s Custódiem zaměstnali gólmana Salina už v páté minutě. Po půlhodině hry se dostal blízko k otevření skóre Vinícius, který si naskočil na centr z Alanova přímého kopu a ve velké šanci hlavou jen těsně neumístil k pravé tyči. Diváci si tak museli počkat až na 42. minutu a dělovku Viany, která propálila vše včetně Salina, jehož svědomí není zcela čisté - 1:0.

I ve druhé půli byli svěřenci Josého Peseira lepším týmem, od začátku útočili a v 55. minutě málem zdvojnásobili své vedení, jenže to by Carlao nesměl trefit pouze tyč. V 72. minutě musel francouzský gólman opět zasahovat proti Vianovi; v té době však už tlak Bragy opadal, a jelikož skóre bylo stále pouze 1:0, otevírala se před hosty zajímavá šance..

..a chybělo opravdu málo! Čtvrt hodiny před koncem řádné hrací doby se k míči dostal korejský útočník Suk, napřáhl pravačkou a orazítkoval tyč Quimovy brány! O pouhou minutu později pak domácí gólman trnul hrůzou podruhé, tentokrát jej však zachránila poslední instance Leandro Salino.

A tak mohli Arsenalistas ještě v nastaveném čase definitivně pohřbít naděje Marítima na body. Alan si seběhl na levou stranu vápna, převzal míč a napálil jej bez slitování do vzdálenějšího vinglu - 2:0.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Hiko

Marítimu se venku v poslední době daří, Bragu potrápí - 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele