30. kolo
19.05.2013 19:30 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

SC Beira Mar - Sporting CP 1:4

Sporting si v závěrečném zápase sezony zastřílel, poslední Beiru Mar rozprášil na jejím hřišti 4:1 a definitivně tak rozhodl o jejím sestupu. Ferreirův tým však ani přesto slavit nemůže - do pohárů letos nepostoupil, což bylo koneckonců jasné už před výkopem..

I přes tuto jistotu však hosté přistoupili k utkání aktivně a od začátku jej zcela ovládali, což se začalo rychle projevovat na skóre. Van Wolfswinkel ve svém posledním zápase v zelenobílém dresu sice v první šanci zápasu ještě selhal, když po 10 minutách dorážel Adrienovu střelu pouze do gólmana Rui Rega, avšak o dalších 10 minut později už to bylo 1:0..

..a mohla za to penaltová situace, kterou zavinil nedovoleným zákrokem na Carrilla Nuno Lopes. Domácí hráč byl napomenut žlutou kartou, míč si postavil Adrien a propálil Rega poprvé. Hosté se brankovým úspěchem namlsali, a ještě před uplynutím první půlhodiny navýšili skóre o další dvě branky.

Autorem obou byl kanonýr Van Wolfswinkel. Nizozemský forvard nejprve ve 28. minutě zužitkoval pobídku Miguela Lopese, a poté o pouhou minutu později převzal pas od Carrilla, počkal si na Regovo vyběhnutí a poslal míč do sítě potřetí. V tento okamžik už v domácím táboře vládl regulérní smutek - bylo totiž takřka jasné, že Primeira Liga v sezoně 2013/14 je pro klub utopií.

Alespoň kontaktní branky dosáhla Beira Mar v 70. minutě, kdy Ruben využil nepozornosti obrany Lvů a tvrdou ránou nedal Patríciovi žádnou šanci; minutu před koncem však Sportingu vrátil tříbrankové vedení svojí druhou trefou v zápase Adrien Silva, který se vepředu uvolnil a přes Brumu a Van Wolfswinkela úspěšně zakončil počtvrté.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele