9. kolo
11.11.2012 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Rio Ave FC - SL Benfica 0:1

Benfica zvládla těžký duel na půdě Rio Ave a díky jediné brance v závěru první půle si odváží nesmírně cenné tři body! Lisabonský celek tak i po devíti odehraných zápasech drží krok s vedoucím Portem a dělí se o první místo.

Klub z města Vila do Conde vstupoval do utkání z pozice pátého celku tabulky, který navíc neprohrál už sedm zápasů; nebylo tak pochyb o tom, že hosty čeká pořádný kus práce. Zvlášť vzhledem k absencím zraněných Pereiry, Martinse a Aimara a suspendovaného André Gomese. Šanci tak dostal například mladý pravý bek Almeida.

Zápas měl od začátku slušné tempo a oba týmy předváděly vyrovnaný boj, ale do vyložené šance se dostat dlouho nedokázaly. Aktivní byl zejména hostující Cardozo. Důležitým bodem, který rozhodl v neprospěch Rio Ave, bylo zranění pravého beka Lionna, na jehož pozici se musel zatáhnout Vítor Gomes, což plně vyhovovalo hbitému Ola Johnovi na soupeřově křídle.

Po šestnácti minutách přišel první náznak gólovky v podání Benfici - Lima mohl nahrávat do vyložené šance Salviovi, ale rozhodl se střílet, a jeho přízemní pokus zamířil mimo tři tyče. Domácí naděje v první půli několikrát zachraňoval skvělý brankář Oblak (mimochodem na hostování právě z Benfici), ale na situaci z 24. minuty byl i on krátký - Rio Ave nakonec musela po pěkné akci Johna se Salviem zachraňovat až nepřesná Cardozova muška. Slovinský gólman poté perfektně zneškodňoval Matićovu gólovou hlavičku.

Benfica potom sama přišla o zraněného hráče; byl jím Enzo Pérez a vypadalo to, že tato nepříjemnost hráče rozhodila natolik, že se už do poločasu nic nestane. Jenže obrana Rio Ave se nedokázala v nastavení ideálně zformovat a dovolila Salviovu dlouhému autu propadnout až do vápna, kde z blízké vzdálenosti bezpečně dorážel Lima.

Ofenzivní fotbal pokračoval i po přestávce a domácí měli velkou příležitost - João Tomás, veterán na hrotu útoku, se zbavil svého strážce a naskočil si na Edímarův centr. Nebezpečná hlavička však i s přispěním gólmana Artura zamířila mimo. To přinutilo Benficu trochu utáhnout šrouby a Cardozo málem potrestal Edímarovu chybu, ale ani tentokrát netrefil.

Bojující Rio Ave se nicméně ukázalo jako důstojný protivník a v závěru se hnalo za vyrovnáním, ale ani Tomás, ani střídající Obadeyi se přes Moraese prosadit nedokázali, a Benfica tak nejtěsnější vedení udržela až do konce.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Hiko

výhra SLB o gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele